Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybetmesi - - Son Dakika
Güncel

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybetmesi -

Milli kayakçı Aslı Nemutlu\'nun hayatını kaybetmesi -

Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, gençlik hizmetleri ve spor il müdürü ve sağlık müdürünün de aralarında bulunduğu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.

24.06.2014 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, gençlik hizmetleri ve spor il müdürü ve sağlık müdürünün de aralarında bulunduğu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen birleştirilmiş davanın ilk duruşmasına, Aslı Nemutlu'nun babası Ahmet Metin Nemutlu ile dönemin Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Erzurum Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekim Vekili Nihat Bulandere, Konaklı Kayak Merkezi Tesis Amiri Metin Aydoğdu, eski tesis amiri Yakup Çiltaş, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Spor Servisi Şefi Bülent Tilkidögen ve Spor Tesisleri Şube Müdürü Şinasi Polat ve avukatları katıldı.

Haklarında "Taksirli ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve diğer 6 kişi ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan dönemin Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, olmayan bir görevin ihmaliyle yargılandığını savunarak, "Kanunen hiçbir görevimiz, oradaki tesis ve işletmelerle ilgimiz yoktur. Suçsuz olduğumu biliyor ve beraatimi istiyorum" dedi.

Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik de olayın yaşandığı tarihte Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği program dolayısıyla valilik oluruyla il dışında bulunduğunu belirterek, ilgili yasaya göre yükümlülüğün Türkiye Kayak Federasyonu'na ait olduğunu ifade etti.

Duruşmada söz alan diğer sanıklar da olaylarla herhangi bir ilgilerinin bulunmadığını, daha önceki ifadelerinde bunu açıkladıklarını kaydetti.

Sanık avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, Çintimar'ın sonraki duruşmalardan vareste tutulması ve keşif gününün daha sonra belirlenmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

- Keşif talebi

Duruşma çıkışı açıklamada bulunan Aslı Nemutlu'nun babası Ahmet Metin Nemutlu, adliye binası önünde yazan 'Hakikati konuşmaktan korkmayınız' yazısını göstererek, kendilerinin hala konuşmaya başlayamadığını söyledi.

Mahkemeye 1,5 yıldır durmadan gelip gittiklerini ifade eden Nemutlu, şöyle devam etti:

"Mahkemenin ortasına mı geldik gelemedik mi anlayamadım. Her mahkemeden şaşırarak çıkıyoruz. Bize göre bugün bir karar verilebilirdi. Dosyayı okumak için 3 aya ihtiyaçları var. 3 ay bekleyeceğiz. Ondan sonra ne olacağını bilmiyoruz. Keşif için 'bilirkişiye mi yoksa bir üniversite kuruluna mı verilecek' onu da bilmiyoruz. Böyle zaman uzadıkça keyfimiz kaçıyor. Ama sabırla takip ediyoruz. Dosyalar birleşti. Ama hakim bey izinde olduğu için okuyamamış. Halbuki bu dosyanın ne olduğu biliniyor. Bir hazırlık yapılsaydı belki bugün bir sonuç çıkabilirdi. Ama herkesin bir yönetim şekli var müdahale edemiyoruz. Keşif talebi istemiyoruz. Çünkü 2014 yılının kış aylarını çok verimsiz geçirdik. Önce tek dosyaydı şimdi iki dosyaya çıktı. Keşif yapacak bilirkişilere karşı taraftan hep itirazlar geldi. Seçilenler, son dakika mazeret gösterip katılmadılar. Koskoca Türkiye Cumhuriyetinde basit bir olay değil ama bu kadar bilirkişi yoksunu olunduğunu, üniversiteden bir bilginin alınamadığını, bu konuda yetişmiş eğitimli insanları bulamıyoruz. Bundan sonra da ne olacağını bilemiyoruz. Kala kala 2-3 tane üniversite kaldı. Onlara da itiraz gelirse yurt dışından artık bilirkişi mi isteyeceğiz ne yapacağız bilmiyorum."

- Olay

Milli kayakçı Aslı Nemutlu, Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılması planlanan Alp Disiplini Birinci Etap Yarışması öncesinde 12 Ocak 2012'de Bayanlar Süper-G Pisti'nde antrenman yaparken geçirdiği kaza sonucunda hayatını kaybetmiş, olayın ardından Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında "Taksirli ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Olayla ilgili hazırlanan ikinci iddianamede ise 9 kamu görevlisi hakkında ''görevi kötüye kullanmak'' suçundan 6 aydan ikişer yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

- Duruşmadan çıkan sanıklar

- Aslı Nemutlu'nun babası Ahmet Metin Nemutlu adliyeden çıkışı

- Nemutlu'nun açıklamaları

- Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, adliyeden çıkıyor ve ayrılıyor

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybetmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement