Milli Kayakçı Nemutlu'nun Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika
Yerel

Milli Kayakçı Nemutlu'nun Hayatını Kaybetmesi

Erzurum'da antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin yargılanmasına devam edildi.

02.10.2015 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya,  Nemutlu'nun annesi Ayşe Elerman ve babası Ahmet Metin Nemutlu ile sanık avukatları katıldı. Davanın tutuksuz sanıkları ise duruşmaya gelmedi.

Karar çıkması beklenen davada, mahkeme hakimliğine yeni atanan Elif Özaydın Yalımer, dava dosyasını incelemek üzere duruşmayı 26 Ekim'e erteledi.

Milli kayakçı Nemutlu'nun babası Ahmet Metin Nemutlu, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, mahkemenin kararını vermesini beklediklerini ifade ederek, "Yargı nasıl bir değerlendirme yapar, her sanığa nasıl bir suç oranı paylaştırır onu bilemiyoruz ama ben bu davada, Aslı'mızın rahat etmesi için doğru bir karar çıkacağına inanıyorum" dedi.

Olay

Milli kayakçı Aslı Nemutlu, Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılması planlanan Alp Disiplini Birinci Etap Yarışması öncesinde 12 Ocak 2012'de Süper-G Pistinde antrenman yaparken geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetmiş, olayın ardından eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında "taksirli ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Olayla ilgili hazırlanan ikinci iddianameyle olayda kusuru bulunduğu gerekçesiyle 9 kamu görevlisi hakkında daha dava açılarak "görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli Kayakçı Nemutlu'nun Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement