Milli maçın ardından - Son Dakika
Spor

Milli maçın ardından

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, "Türkiye, ortaya koyduğu performansla 3 puanı hak etti.

09.06.2019 01:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, " Türkiye, ortaya koyduğu performansla 3 puanı hak etti. Oldukça yetersiz performans ortaya koyduk. Agresif değildik ve teknik anlamda yetersizdik. Türkiye, ciddi kalite ortaya koyarak bu maçı kazandı. Sonuna kadar tebrik ediyorum." dedi.

Deschamps, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'yi tebrik etti.

Bir gazetecinin aldıkları mağlubiyeti nasıl yorumladığını sorması üzerine Deschamps, şöyle konuştu:

"Türkiye, ortaya koyduğu performansla 3 puanı hak etti. Oldukça yetersiz performans ortaya koyduk. Agresif değildik ve teknik anlamda yetersizdik. Türkiye, ciddi kalite ortaya koyarak bu maçı kazandı. Sonuna kadar tebrik ediyorum. Bizim tarafımızdan baktığımızda, negatif birçok şey var. Karşınızdaki rakip kim olursa olsun bugünün futbolunda her şeyinizi vermezseniz bu tip sonuçlar kaçınılmaz oluyor. Eleme grubunda hala uzun bir yol var. Bu oyunla başka bir sonuç beklemek mümkün değildi. Bizim için bir hayal kırıklığı oldu. Bu sayfayı bu akşam burada kapattık."

"Atmosferin böyle olacağını biliyorduk"

Aldıkları mağlubiyette taraftarın payına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Deschamps, şunları söyledi:

"Taraftarın ve atmosferin böyle olacağını biliyorduk. Onlarca bahane sayabiliriz ama sahaya çıkan taraftar değil, oyuncular. Taraftarlar takımlarını çok iyi destekledi ve müthiş atmosfer oluşturdu. Bu maç periyodu, zor. Teknik direktör olarak istediğiniz gibi hazırlık süreci yaratamıyorsunuz. Sezon sonu, herkes bu tip zorluklar yaşıyor. Bunların hiçbiri bizim için bahane teşkil edemez. Türkiye birçok şeyi doğru şekilde yaptı. İyi hücum etmedik, iyi savunma yapmadık. Bu akşam pozisyon fırsatı bulamadık. Ciddi fırsatlar yaratamadık."

"Burada bir oyuncu gerçekten çok önemliydi, o da Burak Yılmaz"

A Milli Futbol Takımı'nda en beğendiği oyuncuya ilişkin soru üzerine Deschamps, şunları kaydetti:

"Bir oyuncu seçmek gerçekten zor. Türkiye takım halinde çok iyi performans ortaya koydu. Burada bir oyuncu gerçekten çok önemliydi, o da Burak Yılmaz. Oyunun kurulması ve etrafındaki oyuncuların kurgulanmasında çok önemli performans ortaya koydu. Hücuma desteği, onun etrafında dönen oyun ve kombinasyonlar Türkiye adına belirleyici oldu. Orta sahada iyi performans sergilediler. Türkiye'nin performansı etkileyiciydi."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli maçın ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.


Advertisement