Milli Mücadele Kahramanı Mestan Efe Anıldı - Son Dakika
Yerel

Milli Mücadele Kahramanı Mestan Efe Anıldı

Milli Mücadele Kahramanı Mestan Efe Anıldı

Milli Mücadele kahramanlarını tanımak ve tanıtmak için başlatılan "Cumhuriyetin 90. yılında Aydın İlinin Milli Mücadele Kahramanlarını Anma Projesi"' kapsamında ilk olarak Mestan Efe mezarı başında anıldı.

01.10.2013 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Mücadele kahramanlarını tanımak ve tanıtmak için başlatılan "Cumhuriyetin 90. yılında Aydın İlinin Milli Mücadele Kahramanlarını Anma Projesi"' kapsamında ilk olarak Mestan Efe mezarı başında anıldı.

Merkeze bağlı Mesutlu Köyü Mezarlığı'nda düzenlenen anma töreninde, Mestan Efe'nin mezarı başında dua okunmasının ardından Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, mezara çiçek bıraktı. Daha sonra Mestan Efe'nin ailesinin yaşadığı ev ziyaret edildi.

Vali Yardımcısı Aslan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de 81 vilayette bu tür çalışmaların Sosyal Etüt Proje Müdürlüklerince yapıldığını anımsatarak, "Böylece gelecek nesillere halkın tanıması, bilmesi geren önemli şahsiyetler araştırılarak anlatılıyor. Bugün de Mestan Efe'nin yaptığı büyük çalışmaları anlatıyoruz. Bu çok önemli bir görev. Çünkü bu vatan gerçekten kolay şartlarla kolay bir şekilde kazanılmadı. Vatanımızın da şehitlerimizin de kıymetini bilmeliyiz" dedi.

İl Sosyal Etüt Proje Müdürü Necati Doru da projenin, Aydın tarihinde büyük işler yapmış vatansever kişilerin yeni nesile tanıtılması amacını taşıdığını belirterek "Milli tarihin bilinmesi, milli şuurunun güçlenmesini, sağlamak, Aydın'ın tarihinde yer alan önemli kişileri genç nesillere tanıtmak öncelikli hedefimizdir. Bu proje, ilimiz ve ilçelerimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızı kapsar ve tüm ilçelerimizde uygulanacak" dedi.

ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayten Can Tunalı da Mestan Efe hakkında bilgi edinmeyi "iğneyle kuyu kazmaya" benzeterek, şöyle konuştu:

"Birçok kaynaktan Mestan Efe'yi araştırdık. Aydınlı olarak büyük bir kahramana sahibiz. Bu kahramanı çok iyi tanımak ve tanıtmak istiyoruz. Bu nedenle yaptığımız çalışmalar CD'lerde toplanmasının yanında bir kitapta toplanacak. Biz bugün burada yaşıyorsak, camiye gidebiliyorsak, bunu milli mücadele döneminde büyük emek veren Mestan Efe ve onun gibi kahramanlara borçluyuz."

Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanlığını temsilen törene katılan Binbaşı Şahin Erdoğan da vatanın kolay kazanılmadığına dikkati çekerek, "Bu topraklarda çok sayıda kahramanımız var. Mestan Efe de bunlardan biri. Tarihimizde yaşadığımız zor günleri inşallah tekrar yaşamayız. Gelecekte güzel günlerimizin olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Törene Mestan Efe'nin oğulları İrfan Necati ve Cemal Özkan da katıldı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli Mücadele Kahramanı Mestan Efe Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement