Milli Piyango'dan Kafaları Karıştıran Çekiliş! 6,9 Milyarda Bir İhtimal Gerçek Oldu - Son Dakika
Güncel

Milli Piyango'dan Kafaları Karıştıran Çekiliş! 6,9 Milyarda Bir İhtimal Gerçek Oldu

Milli Piyango'nun tartışmalı çekilişlerine bir yenisi daha eklendi. 30 Ocak'taki Sayısal Loto ve Şans Topu çekilişlerinde 9-11 ve 19 rakamları her iki çekilişte de kazanan rakamlar oldu. Uzmanlar bunun 6 milyar 950 milyonda bir ihtimal olduğunu söyledi.

04.02.2019 09:17  Güncelleme: 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Piyango tarafından yapılan 30 Ocak'taki Sayısal Loto ve Şans Topu çekilişlerin de 6,9 milyarda bir ihtimal gerçek oldu. Kafaları karıştıran çekilişte9-11 ve 19 rakamları aynı gün yapılan her iki çekilişte de kazanan rakamlar oldu.

Sayısal Loto'da büyük ikramiye 3, 8, 9, 11, 19 ve 44 rakamlarına çıktı. Ancak bu 6 rakamı doğru tahmin eden olmadığı için 2 milyon 340 bin liralık ikramiye bir sonraki çekilişe devretti. 5 bilenler ise 5 bin 528 lira kazandı. Şans Topu'nda ise 648 milyon liralık büyük ikramiye 2, 9, 11, 19, 31+11 rakamlarına isabet etti. Bu şanslı rakamları bir kişi bildi. 5 bilenler de 2 bin 592 lira aldı. Aynı gün yapılan iki ayrı çekilişin ortak şanslı rakamları 9, 11 ve 19 oldu. Uzmanlar böyle bir olasılığın 6 milyar 950 milyonda bir ihtimal olduğunu ve bunun 30 Ocak'taki çekilişte gerçekleştiğini belirtti. Umudunu Sayısal Loto ve Şans Topu'na bağlayanlar ise imkansıza yakın bu tesadüf karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Milli Piyango'dan Kafaları Karıştıran Çekiliş! 6,9 Milyarda Bir İhtimal Gerçek Oldu

CHP'Lİ VEKİLLER MECLİS'E TAŞIMIŞTI

Sözcü'de yer alan habere göre Milli Piyango'nun çekilişleri daha önce de tartışma yaratmış ve CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ile CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, bu durumu Meclis gündemine taşımıştı. Tarhan, "Milli Piyango İdaresinde şaibeli olaylar yaşanmaktadır. Milyonlarca insanın umut diyerek bel bağladığı oyunların, tamamen şeffaflık barındırması gerekir" diyerek, Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulmasını istemişti. Yavuzyılmaz ise Milli Piyango ile ilgili şu istatistikleri gündeme getirmişti:

Milli Piyango'dan Kafaları Karıştıran Çekiliş! 6,9 Milyarda Bir İhtimal Gerçek Oldu

DİKKAT ÇEKEN RAKAMLAR

– Milli Piyango çekilişlerinde tam, yarım ve çeyrek olarak basılan biletlerin yüzde 7'si tam bilet olarak dağıtıldığı halde; 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında yapılan çekilişlerin büyük ikramiyeleri, yüzde 37 oranında tam biletlere isabet etti.

– 23 Ocak 2019 Sayısal Loto Çekilişinin webtv üzerinden yayınlanan, çekiliş tarihi 01.01.1970 olarak gösterilirken, ikramiye kazanan numaralar olarak da 01, 10, 18, 29, 30 ve tekrar 10 sayısı oldu. Aynı sayıya çıkan ikramiyenin Şans Topu çekilişine ait olduğu ortaya çıktı.

– 2015 yılında yapılan çekilişlerde büyük ikramiye isabet eden 9 adet tam biletin 8'i Ankara'ya çıktı. 2016 yılında büyük ikramiye isabet eden tam biletlerin 16'sından 15'i, 2017 yılında 10 adet tam biletin 8'i ve 2018 yılında ise 15 adet tam bilet isabetinin 13'ü Ankara'dan bilet satın alanlara çıktı. Tam biletler 4 yıl boyunca üst üste yüzde 90 seviyesinde Ankara'ya isabet etti.

– 5 Ocak 2019'da ikramiye çıkan numaralar 2, 20, 29, 38, 46, 47, Sayısal Loto kolonuna işaretlendiğinde yukarıdan aşağıya doğru düz bir sütun oluşturdu. (Yalnızca 11 yerine 46 gelmiştir). Sayısal Loto'nun 1.200'e yakın çekilişinin hiçbirinde böyle bir tablo oluşmadı.

Milli Piyango\'dan Kafaları Karıştıran Çekiliş! 6,9 Milyarda Bir İhtimal Gerçek Oldu

Son Dakika Güncel Milli Piyango'dan Kafaları Karıştıran Çekiliş! 6,9 Milyarda Bir İhtimal Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Advertisement