Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hafik'te temel atma programında yaptığı konuşmada, "Öğrencilerin kalabileceği ve ihtiyaçlarını karşılayacağı ortamları sağlamak, boynumuzun borcudur" dedi.

21.09.2013 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hafik'te temel atma programında yaptığı konuşmada, "Öğrencilerin kalabileceği ve ihtiyaçlarını karşılayacağı ortamları sağlamak, boynumuzun borcudur" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kara yolu ile Ankara'dan çeşitli açılışlar ve temel atma programları için Sivas'a geldi.

Bakan Yılmaz, ilk olarak Hafik Meslek Yüksekokulu Öğrenci Yurdu'nun temel atma programına katılıp çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere kara yolu ile Sivas'a geldi. Kent girişinde protokol tarafından karşılanan Yılmaz, daha sonra Hafik ilçesine hareket etti.

Törende konuşan Yılmaz, "Uzun ince bir yoldayız. Bu yolun sonunda yüz aklığı ile menzile ulaşmanın yolu insana hizmetten geçiyor. Bunun en iyi yolu da eğitimdir. İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. Öğrencilerin bulunabileceği, kalabileceği, ihtiyaçlarını karşılayacağı ortamları sağlamak boynumuzun borcudur" dedi.

Devlet-millet iş birliği ile hem devletin hem milletin çalışacağını belirten Yılmaz, 2002 yılında öğrencilere verilen kredinin 45 lira olduğunu, bugün ise bu rakamın 280 liraya yükseldiğini belirtti. Yılmaz, yüksek lisans öğrencilerine 560 lira, doktora öğrencilerine ise 840 lira aylık kredi verdiklerini, toplamda ise 1 milyon 300 binin üzerinde öğrenciye kredi verildiğini dile getirdi.

Eğitim-öğretimde 80 yılda yapılandan çok daha fazlasını son 10 yılda yaptıklarını anlatan Yılmaz, "2023'te bu Türkiye'yi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine taşıyacağız. Bunun için eğitim kurumlarının sayısını artırmamız lazım. Bu nedenle bu sayıyı artıran bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yılmaz ve beraberindekiler temel atma programını gerçekleştirdi. Törene; Sivas Vali Vekili Ömer Kalaylı, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Hafik Belediye Başkanı Zeki Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Yılmaz, Hafik Gölü'nde yenilen öğle yemeğinin ardından Şarkışla ilçesine hareket etti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement