Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması

Sivas Kongresi'nin 93.yıldönümü kutlamalarına katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Sivas Kongresi bize şunu göstermiştir ki, bu topraklarda milleti olan bir devlet değil devleti olan bir milleti vardır."

04.09.2012 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Kongresi'nin 93. yıldönümü kutlamalarına katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Sivas Kongresi bize şunu göstermiştir ki, bu topraklarda milleti olan bir devlet değil devleti olan bir milleti vardır. Sivas kongresi işte bunu kanıtlamaktadır" dedi.

Sivas Kongresi'nin 93. yıldönümü kutlamalarına katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın konuşması sırasında Kongre Binasının alarmı çaldı. Bir süre ne olduğunu anlamaya çalışan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bilgi aldıktan sonra, "Alarm mikrofona bağlıymış ondan çalmış" dedi.

Tekrar konuşmasına başlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas kongresi bağımsızlığımızı yeniden kazanmamızdaki ve cumhuriyetin kurulmasındaki en önemli adım olduğunu belirterek, "Sivas Kongresinden önce düzenlenen Erzurum kongresi sadece doğudaki illerimizi temsil ederdi. Sivas Kongresi ise tüm vatan sathını ve bütün bir milleti temsil etmektedir. Bu açıdan Sivas Kongresi ile Cumhuriyetin temelleri burada atıldı diyoruz. Sivas kongresinde alınan kararlar kısa, açık, yalın ve anlaşılır kararlardır. Sivas kongresi kararlarında adanmışlık, azim, kararlılık ve cesaret vardır. O kararların birincisi şudur; Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz. Bugünde aynı ilkeyi dile getiriyoruz. 93 yıl önce burada toplanmış 41 kişi bütün dünyaya bunu haykırdı. Bugünde 75 milyon milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür parçalanamaz diyoruz" dedi.

"TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELESİNİ DEMOKRASİ VE HUKUK İÇERİSİNDE

SÜRDÜRECEKTİR"

Bugün kendilerine konjoktürel bir fırsat doğduğunu zannedenler büyük tarihi yanılgı içinde olduğunu ifade eden Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Tarih şahittir ki ailesine, milletine ihanet edenlerin kazandığı görülmemiştir. Devletin şefkati ve suçsuz insanların korunmasında ki azami özeni bir zafiyet olarak görülmemelidir. Silahla Türkiye Cumhuriyeti'nin kararlarından vazgeçirmek ülkenin bölünmez bütünlüğüne zarar vermek bir hayaldir. Türkiye'nin birliğini bozmaya 93 yıl öncede kimsenin gücü yetmediği gibi bugünde yetmeyecektir. Türkiye terörle mücadelesini vatandaşlarına hayat hakkını temel hak ve özgürlüklerini koruyarak demokrasi ve hukuk içerisinde sürdürecektir. Milletimizin 93 yıl önceki birlik ve beraberlik ruhu bugün aynı kararlılıkla devam etmektedir. Sivas kongresi ruhu Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i ve Gürcüsü ile milletimizde yaşamaktadır. Milli birlik ve kardeşlik projemizin temelinde de bu anlayış vardır. Sivas kongresi temsil heyetinde Hakkari'den, Eskişehir'den, Niğde'den, Denizli'den, Ankara'dan, Diyarbakır'dan temsilciler vardır. Bu kongre için Sivas'ın seçilme nedenlerinden biri de Sivaslı'nın her zaman haklının yanında yer almasıdır. Sivasımız Doğu'dan, Batı'ya, Kuzey'den, Güney'e Türkiye'nin hem coğrafi manada hem kültürel ve toplumsal manada kalbidir, özetidir, merkezidir. Sivas Kongresi bundan 93 yıl önce düzenlendi ve tarihe mal oldu fakat orada alınan kararlar geçmişe ait kararlar değildir bu günün de kararları dır bu anında kararlılığıdır. Bugün de milli sınırlar içerisinde vatan bütündür parçalamaz diyoruz, bugün de milli iradeyi hakim kılmak temel esastır diyoruz. O gün milletin her kesiminin vatan için el ele verdiğinin göstergesidir. Bu kongre bize şunu göstermiştir ki bu topraklarda milleti olan bir devlet değil devleti olan bir milleti vardır. Sivas kongresi işte bunu kanıtlamaktadır. Başka Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına sonsuz rahmet diliyorum" şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement