Türkiye, Romanya'yı 2-0 Yendi - Son Dakika
Spor

Türkiye, Romanya'yı 2-0 Yendi

Türkiye, Romanya\'yı 2-0 Yendi

Türkiye Milli Takımı, Dünya Kupası Elemeri D Grubu'nda deplasmanda Romanya'yı 2-0 mağlup etti.

10.09.2013 14:01  Güncelleme: 07:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, Dünya Kupası Elemeri D Grubu'ndaki sekizinci maçında ikincilik mücadelesi verdiği Romanya ile karşılaştı. Millilerimiz, maçı 2-0 kazanarak Brezilya 2014 Dünya Kupası umutlarını sürdürdü.

Maçın ilk 10 dakikasında Romanya'nın baskısına milli takımındaki ufak hatalar da eklenince kalemizde tehlikeler gördük. Romanya bu sürede kalemizde üst üste kornerler kazandı. Türkiye, Romanya'nın baskısını Burak Yılmaz ile kırdı. 10. dakikada Umut'un, kaptığı topu Burak'ın önüne yuvarlamasıyla gelişen karşı karşıya pozisyonu Burak Yılmaz iyi değerlendiremese de, bu pozisyon Romanya'nın baskısını kırmaya yetti. Türkiye bu pozisyonun ardından tecrübeli ayaklarıyla oyunu domine etmeyi başardı.

ÇOK TEHLİKELİ GELDİLER

Maçın 15. dakikasında Romanya'nın şutu direkten döndü. Ceza sahasına kesilen ortayı Volkan Demirel yumruklamasına rağmen istediği gibi uzaklaştıramadı. Seken topta Tanase'nin kaleye şutunu kafasıyla engelleyen Caner, mutlak golü engelledi. Caner'in kafa vuruşuyla direkten dönen topa sahip olan Volkan tehlikeyi sonlandırdı.

BEKLEDİĞİMİZ GOL ERKEN GELDİ

Kalemizde yaşadığımız tehlikeli andan yedi dakika sonra sol kanatta topla buluşan Caner, kale önüne kestiği ortayı Burak şık bir kafa vuruşuyla gole çevirdi.

Dengeli başlayan ikinci yarıda ilk gol pozisyona Türkiye girdi. Gökhan Töre çalımlarla topu ceza yayına kadar getirdi. Ara pasında Umut Bulut pozisyona girdi. Onun dokunusunda kaleci Tataruşanu son anda topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.

BURAK ÇOK NET KAÇIRDI

Türkiye 63. dakikada Arda-Gökhan-Burak üçlüsüyle organize yüklendi. Arda'nın sol kanattan arka dirğe kestiği ortayı Gökhan kafayla kale önüne indirdi. Ancak o karambolde Burak Yılmaz son dokunuşu yapamadı.

YÜREĞİMİZ AĞZIMIZA GELDİ

Maçın son 20 dakikasında bütün hatlarıyla yüklenen bir Romanya vardı. Orta Avrupa temsilcisinin gole en yaklaştığı an 69. dakikada yaşandı. Millilerin ceza sahasından uzaklaştırmayı başaramadığı topa sağ ayağıyla sert vuran Popa'nın çok sert vuruşu direkten döndü.

Uzatma anlarında Türkiye'de yürekleri ağızlara getiren pozisyonda Goian, ceza sahasına yapılan ortada topa kafayla yükseldi. Ancak Volkan kötü sürprize izin vermedi.

MEVLÜT FİŞİ ÇEKTİ

Maç böyle bitecek derken sahneye çıkan Mevlüt Erdinç, ceza sahasındaki penaltı noktasından usta işi vuruşla Türkiye'yi 2-0 öne geçirdi.

Hakemin son düdüğüyle maç sona ererken Türkiye, gruptaki dördüncü galibiyetiyle puanını 13'e yükseltti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Türkiye, Romanya'yı 2-0 Yendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement