Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay."Türkiye'nin 1 Numarasıyım Ama Önemli Olan Dünya Sıralamasındaki... - Son Dakika
Yerel

Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay."Türkiye'nin 1 Numarasıyım Ama Önemli Olan Dünya Sıralamasındaki...

Women's Tennis Association'ın (WTA) dünya sıralamasında tek kadınlarda 157.sırada olan milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Türkiye'de 1 numaralı tenisçi olduğunu, ancak kendisi için önemli olanın dünya sıralamasındaki performansı olduğunu söyledi.

18.11.2012 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Women's Tennis Association'ın (WTA) dünya sıralamasında tek kadınlarda 157. sırada olan milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Türkiye'de 1 numaralı tenisçi olduğunu, ancak kendisi için önemli olanın dünya sıralamasındaki performansı olduğunu söyledi.

Pamukkale Tenis Kulübü tarafından düzenlenen "Türk Tenisinin Geldiği Nokta ve Medyanın Spordaki Rolü" konulu panel, kulübün sosyal tesislerinde yapıldı.

TRT spikeri Erdoğan Arıkan'ın moderatörlüğündeki panelde, milli tenisçi Çağla Büyükakçay, tenis antrenörü Can Üner, TRT'den Cüneyt Kıran, Eurosport'tan Şevket Furkan Erbay konuşmacı olarak katıldı.

Milli tenisçi Büyükakçay, panelde yaptığı sunumda, tenis sporu içinde olan insanların kendisini tanıdığını, fakat sporun dışında olan kişilerin kendisini tanımamasından yakındı.

Başarılar geldikçe kendisine medyanın ilgi gösterdiğini dile getiren Büyükakçay, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin 1 numarasıyım ama önemli olan dünya sıralamasındaki performansım. Tenis, gerçekten çok zor bir spor. Türkiye'de profesyonel tenisin olmamasının sebebi, bu kadar zorluğa herkesin katlanamayacak olmasıdır. Önümüze hiçbir zaman ilk 100'e, 200'e giren örnek olmadı. Günde 6 saat çalışarak hazırlanıyoruz. Okulumuzu bir kenara bırakıyoruz. Bunlar çok ciddi fedakarlıklar, tek başınıza değil, ailenizin de içinde olması gereken fedakarlıklar. Şu andaki başarım tek başına kazanılmış bir başarı değil."

Büyükakçay, Türkiye'de tenisin gelişememesinin nedeni olarak da

"popülerliğinin olmamasını" göstererek, şöyle devam etti:

"Küçükken, 'Türkiye'den hiç çıkmadı, sen mi olacaksın' diyorlardı. Bu çok üzücü bir durum. Bu kadar negatif bakıldığından dolayı başarı geç geliyor. Bugün eskiye oranla çok daha iyi şartlara sahibiz. Gençler, çok erken yaşlarda profesyonel tenisi görüyorlar. İstanbul'da ilk 8 kadın tenisçiyi görüyorlar ve vizyonları çok gelişiyor. Ben 21 yaşında 'Grand Slam' gördüm. Hayatım boyunca ulaşılmaz hedef gibiydi. Yani her şeyi gözümüzde çok büyüttük. Bundan sonra farklı olacak diye düşünüyorum."

Türkiye'de tenisin 5 yıl içerisinde çok geliştiğini ve bunun başarıyla orantılı şekilde devam ettiğini ifade eden Büyükakçay, "Her şey başarıyla doğru orantılı, başarı geldikçe daha iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum" dedi.

Panelin sonunda Denizli Valisi Abdülkadir Demir ile milli tenisçi Çağla Büyükakçay bir gösteri maçı yaptı.

Muhabir: İbrahim Süzer/ Mustafa Dermencioğlu

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin - DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay.'Türkiye'nin 1 Numarasıyım Ama Önemli Olan Dünya Sıralamasındaki... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement