Mim Hotel İstanbul'un otel binası icradan satılacak - Son Dakika
Ekonomi

Mim Hotel İstanbul'un otel binası icradan satılacak

Mim Hotel İstanbul\'un otel binası icradan satılacak

İstanbul'da faaliyet gösteren Mim Hotel İstanbul'un işletmeci olarak yer aldığı 8 katlı otel binası icradan 35 milyon TL'ye satışa çıkacak.

27.12.2019 12:06  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da faaliyet gösteren Mim Hotel İstanbul'un işletmeci olarak yer aldığı 8 katlı otel binası icradan 35 milyon TL'ye satışa çıkacak.

İcraburada.com sitesinde yer alan şartnameye göre İstanbul Şişli Teşvikiye'de yer alan Mim Hotel İstanbul'un 8 katlı otel binası icradan yarı fiyatına açık arttırma usulü ile satışa çıkacak. İstanbul 10'ncu İcra Dairesi Müdürlüğü'nün Şişli Teşvikiye'de yer alan 8 katlı otel binasına 70 milyon TL değer biçtiği belirtilirken, 14 Ocak 2020 tarihinde saat 15: 45'de satılacak olan bina, değerinin yarı fiyatı olan 35 milyon TL'den ihaleye çıkacak. Mim Hotel İstanbul otelin işletmeci olarak yer aldığı binanın iki bodrum, zemin, 8 normal kat, çatı kattan oluştuğu aktarıldı.

4 yıldızlı, 114 odalı

Otel hakkında şu bilgiler verildi: "Giriş katında resepsiyon lobi, restoran ve bar, zemin katta lobi, çok amaçlı salon, idare ofisleri ve pastane, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8'inci katlarda ise 10 adet standart oda ve 4 adet büyük oda olmak üzere toplam 114 oda ve çatı katında ise toplantı salonu, oyun odası, iki oda ve teras yer alıyor. Toplam kullanım alanı 6 bin 626 metrekare olan otelde toplamda 114 oda bulunuyor.

Yapılacak olan ihale ile ilgili bilgiler veren icra uzmanı Caner Çakı, 2019 yılı içerisinde bu tarz turistlik tesislerin icradan satışlarına birçok kez rastladıklarını ifade etti.

Çakı, "İcradan İstanbul, Muğla ve Antalya başta olmak üzere turistlik tesislerin satışı yapılıyor. Bu dosyaya baktığımızda konum itibariyle alıcıları tarafından dikkat çeken ve talep gören bir ihale olacağını düşünüyorum." dedi.

"2019 yılında toplam 88 otel icralık oldu"

2019 yılının da değerlendirmesini yapan Caner Çakı, "1 Ocak ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında toplam 88 otel icralık oldu. Bu otellerden 22'si Muğla, 16'sı İstanbul, 12'si Antalya, 6'sı Balıkesir, 4'ü İzmir, 3'ü Bitlis, 3'ü Hatay, 3'ü Aydın, 2 Kayseri, 2 Mersin, 2 Ankara ve geri kalan 13 il 1 er icralık otel ile ' Kocaeli, Nevşehir Rize, Trabzon, Sivas, Mardin, Kırıkkale, Kahramanmaraş, Isparta, Erzurum, Çanakkale, Bursa, Bartın, oldu. Aralarında tatil köyü, pansiyon, 5, 4, 3 yıldızlı oteller, şehir otelleri ve apart oteller bulunuyor. İcralık olan oteller arasında en yüksek muhammen bedele sahip olan otel ise geçtiğimiz aylarda icradan satılacağı duyurulan 440 milyon TL değerindeki Les Ottoman Otel oldu." dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Mim Hotel İstanbul'un otel binası icradan satılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement