Mimar Sinan "Kalfalık Eserim" Dediği Süleymaniye Camii'nde Anıldı - Son Dakika
Güncel

Mimar Sinan "Kalfalık Eserim" Dediği Süleymaniye Camii'nde Anıldı

Mimar Sinan "Kalfalık Eserim" Dediği Süleymaniye Camii\'nde Anıldı

Mimarlık tarihinde önemli bir yeri olan ve eserleriyle birçok mimara ilham kaynağı olan Mimar Sinan, vefatının 430'uncu yıl dönümünde "Kalfalık eserim" dediği Süleymaniye Camii avlusunda düzenlenen etkinliklerle anıldı.

20.07.2018 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mimarlık tarihinde önemli bir yeri olan ve eserleriyle birçok mimara ilham kaynağı olan Mimar Sinan, vefatının 430'uncu yıl dönümünde "Kalfalık eserim" dediği Süleymaniye Camii avlusunda düzenlenen etkinliklerle anıldı. Fatih Belediyesi, dünyanın en önemli mimarları arasında yer alan ve eserleriyle iz bırakan Mimar Sinan'ı vefatının 430'uncu yıl dönümünde "Kalfalık eserim" dediği Süleymaniye Camii avlusunda düzenlediği etkinliklerle andı. Etkinliğe Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver ile çok sayıda vatandaş katıldı. Eserleriyle birçok mimara ilham kaynağı olan Mimar Sinan'ın önemli eserlerinden Süleymaniye Camii avlusunda cuma namazı sonrası gerçekleşen etkinlikte vatandaşlara etli pilav, ayran ve tatlı ikramı yapıldı. Başkan Suver'in vatandaşlara ikramda bulunduğu etkinlikte etli pilav almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Ayrıca mehter takımının mini konseri de vatandaşların beğenisini kazandı.

"SAYISIZ ESERLER İNŞA EDEN MÜSTESNA TARİHİ ŞAHSİYETLERİMİZDEN BİRİDİR" Mimar Sinan'ın hem Türkiye hem de dünya için çok önemli bir değer olduğuna dikkat çeken Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, "Mimar Sinan'ı rahmet ve minnetle anıyoruz. Büyük milletler medeniyet kuran milletlerdir. Hamd olsun bu milletlerden biri de bizim milletimizdir. İşte karşımızda duruyor muhteşem Süleymaniye, devasa ve muhteşem bir eser. Böyle eserleri inşa edebilmek için şüphesiz medeniyet yolunda epeyi bir adımlar atmak lazım ve bu eserleri inşa edecek büyük sanatçılar, ustalar, mimarlar yetiştirmek lazım. İşte bizim medeniyetimizin gururu Mimar Sinan, bu eser ve bunun gibi Osmanlı coğrafyasında sayısız eserler inşa eden müstesna tarihi şahsiyetlerimizden biridir" dedi.

(Hasibe Karadağ - Tahsin Ay/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mimar Sinan 'Kalfalık Eserim' Dediği Süleymaniye Camii'nde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement