Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Yeni Binasına Taşındı - Son Dakika
Yerel

Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Yeni Binasına Taşındı

Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Yeni Binasına Taşındı

Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği tarafından 2007 yılında satın alınan çok eski bir Fethiye Evi restore edilip hizmete açıldı.

17.04.2013 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği tarafından 2007 yılında satın alınan çok eski bir Fethiye Evi restore edilip hizmete açıldı.

Fethiye'nin Cumhuriyet Mahallesi Paspatur Çarşısı'nın hemen üst tarafında Fethiye Körfezi manzarasında 2007 yılında bir yangında yanan ve metruk halde olan eski bir Fethiye Evi'ni satın alan Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği, bu binayı aslına uygun olarak restore edip Fethiye Temsilcilik Binası haline getirdi. Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği, yeni hizmet binasının açılış törenine Kaymakam Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Mimarlar Odası Genel Merkez Genel Sekreteri Nemci Mutlu, Mimarlar Odası Muğla Şube Başkanı Osman Köseoğlu, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri ile çok sayıda mimar katıldı.

Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği'nin açılışında, binanın satın alımı ve inşasında emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgeleri verildi.

Mimarlar Odası Fethiye eski temsilcisi Cahit Engin, proje çizimini gerçekleştiren Hilal Alyanak ile diğer emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgeleri alkışlar arasında sunuldu.

Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Kadir Somuncuoğlu, "2007 yılında harabe halindeki bu yapıyı Cahit Engin'in katkılarıyla satın alınıp, onarılarak restore edildi. Paspatur farklı kültürlerin eski kent dokusudur. Bu binanın oda temsilciliği haline getirilmesine katkıda bulunan herkese teşekkür ederim" derken, Mimarlar Odası Muğla Şube Başkanı Osman Köseoğlu'da "Fethiye'de diğer binalara örnek bir çalışma gerçekleştirilmiştir" dedi.

Genel Merkez Genel Sekreteri Nemci Mutlu, "Bu bina sadece mimarların değil Fethiye'deki tüm sivil toplum kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin evidir. Tarihi dokunun ayağa kaldırılması açısından önemli ve örnek bir çalışma olmuştur" dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, mimarları mühendis olarak değil öncelikle bir sanatçı olarak değerlendirdiğini belirterek, "Mimarlarımız buraya da güzel bir imza atmışlardır. Fethiye'de Belediye olarak gerçekleştirdiğimiz her güzel işte her hayırlı işte mimarlarımızın desteği alınmıştır. Fethiye'nin bir gezi şehri olmasında Osmanlı Türk mimarisinin görüntülerinin izlerinin sürdürülmesinde arkadaşlarımızın desteği olmuştur. Buradan bakıldığında mevcut olan kötü görüntüler bu güzel eserlerle daha iyi hale gelecektir" dedi. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da turizm kentlerinde görsellik önemlidir" diyerek, Hükümet binamızın şehrimize yakışır hale getirilmesi için kendilerinden destek istedik" dedi.

Konuşmaların ardından binanın açılışı alkışlar arasında gerçekleştirilirken bina gezilip kokteyl verildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Yeni Binasına Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement