Mimarlığı Seviyorum Diyebiliyo​r musunuz? - Son Dakika
Güncel

Mimarlığı Seviyorum Diyebiliyo​r musunuz?

Mimarlığı Seviyorum Diyebiliyo​r musunuz?

Türkiye'nin mimarlık yayını Arkitera.com yeni yılın ilk iş gününde yeni bir kampanya başlatıyor.

02.01.2012 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin mimarlık yayını Arkitera.com yeni yılın ilk iş gününde yeni bir sosyal medya kampanyası başlatıyor ve mimarlara "mimarlığı seviyorum diyebiliyor musunuz?" diye soruyor.

Arkitera.com, tam 12 senedir meslek gündemini takipçilerine sunuyor, kimi zaman mesleğin getirdiği güzellikleri kimi zaman da sıkıntıları gözler önüne seriyor ve sorgulamalarını sağlıyor.

Bir şeyleri değiştirmek için asla geç değil!

Ülkemizde mimarlık ve kapsadığı tüm disiplinlerin tanımı ve içeriği hala bilinmiyor. Hala insanlar planlanmamış kentlerde tasarlanmamış mekanlarda yaşatılıyorlar ve belki de bu yüzden mimarlığı "iç" ve "dış" olarak tanımlayıp basitleştiriyorlar. İster bir mimar, bir plancı ya da tasarımcı olun fark etmez, bu meslek erbabını on parmağında on marifeti olan birine dönüştürüyor.

Peki kişiler hangi nedenle mimarlık disiplini içinde yer almayı seçiyor? Mimarlar kendilerini bu disiplinlerin bir parçası olarak görüyor mu? Her sabah yeni bir güne başlarken "mimarlığı seviyorum" diyebiliyorlar mı?

Arkitera.com mimarlık hakkında konuştukça değeri bilineceğine inanıyor ve tüm mimarlık dünyasına "Gelin mesleğimize sahip çıkalım! Hayatlarımıza sahip çıkalım! Ve artık aramızda konuşmanın yeterli olamadığının farkına varalım..." diyor.

Bunun için ise günümüzün en güçlü silahından, Sosyal Medya'dan yararlanıyor. Arkitera.com Mimarlara Twitter'dan konuyla ilgili yolladıkları her tweet'in sonuna #mimarligiseviyorum yazarak seslerini duyurmalarını öneriyor bu yolla mesleğinizi sevin ve sevdirin çağırısını yapıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mimarlığı Seviyorum Diyebiliyo​r musunuz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası Nevşehir'de başladı
    17:18 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası Nevşehir'de başladı

    Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları Nevşehir'de başladı. Ankara, Konya, Mersin, Sivas, Kayseri ve Kırşehir'den birer takımın katıldığı müsabakalarda liderlik elde eden takım bir üst gruba terfi edecek. Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Avcı, organizasyonların eksiksiz olması nedeniyle TFF'nin Nevşehir'i tercih ettiğini belirtti.

  • İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı
    17:18 İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planında bulunan projeler için 4.2 milyar TL'lik iç borçlanma talebini meclisten onay aldı.

  • Muğla'nın Seydikemer ilçesinde aranan şahıs yakalandı
    17:15 Muğla'nın Seydikemer ilçesinde aranan şahıs yakalandı

    Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, hakkında 11 yıl hapis cezası bulunan Ş.Y. isimli şahıs, İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalandı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

  • Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi
    17:14 Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi

    Batman'ın Kozluk ilçesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Batman Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Prof. Dr. Necmettin Sezgin önderliğinde gerçekleştirilen 'Akademisyen-Öğrenci Buluşması' etkinliğinde, Çayhan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelindi. Sezgin, öğrencilere toplumda iyi insan olma kavramı üzerine seminer verdi.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması
    17:14 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Bülent Bozbaş'ı genel sekreter olarak atadı. Yeni atamalar internet sitesinde yayınlandı.

  • Mersin'de Hizmet-İş Sendikası üyeleri Silifke Belediyesi önünde eylem yaptı
    17:13 Mersin'de Hizmet-İş Sendikası üyeleri Silifke Belediyesi önünde eylem yaptı

    Hizmet-İş Sendikası üyeleri, Silifke Belediyesi'nde işten çıkarılan 30 işçinin durumunu protesto etmek için eylem yaptı. İşçilerin de katıldığı eylemde, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, belediye başkanlarına seslenerek işçilerin haklarını gözetmelerini istedi ve mücadelenin devam edeceğini belirtti.


Advertisement