Minibüste Engelli Genci Döven Üniversite Öğrencilerine 3 Yıl 10 Ay Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Minibüste Engelli Genci Döven Üniversite Öğrencilerine 3 Yıl 10 Ay Hapis Cezası

Adana'da işitme engelli tekstil işçisini minibüste döven üniversite öğrencisi 3 sanığa, 3 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

14.02.2018 15:53  Güncelleme: 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi Gazipaşa Bulvarı'nda meydana gelen olayda, bir tekstil firmasında işçi olarak çalışan işitme engelli Agit Acun, izin alıp, hastaneye gitti. Hastane çıkışı evine gitmek için minibüse binen Acun, arka koltukta oturan 4 kişi tarafından dövüldü.

Minibüste Engelli Genci Döven Üniversite Öğrencilerine 3 Yıl 10 Ay Hapis Cezası

Kısa sürede yakalanan şüpheli üniversite öğrencileri Ahmet Günsel (21), Çağrı Can Çay (21), İsmail Kaçmaz (21) ile Ahmet Bedir (20) tutuklandı. Avukatının itirazı sonucu İsmail Kaçmaz, geçen hafta serbest bırakıldı. 4 şüpheli hakkında 'yaralama' suçundan 4'er yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Adana 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet Bedir, Ahmet Günsel, Çağrı Can Çay, tutuksuz sanık İsmail Kaçmaz ve Agit Acun'un ailesi ve avukatı da katıldı.

"PİŞMANIZ" DEDİLER

Ahmet Bedir savunmasında, "Refleks olarak vurdum, çok pişmanım. Cezamın ertelenmesini istiyorum" dedi. Kavga anında düşen cüzdanındaki paraların alınarak emniyete verildiğini belirten Ahmet Günsel ise "Acun bana yumrukla saldırdı. Arkadaşımın fiziksel engelini bilsem bunu yapmazdım. Pişmanım, kamudan özür diliyorum. Ben öğrenciyim. Cezamın ertelenmesini istiyorum. Olaydan sonra da benim cüzdanım minibüste düşmüş, cüzdanın içindeki para alınarak emniyete verilmiş. Aramızda kavga başlamadan önce herhangi bir temas olmadı. Sadece bakışmalar oldu" diye konuştu.

YAŞADIKLARINI İŞARET DİLİYLE ANLATTI

Agit Acun ise minibüste çevreyi izlediği sırada olayın meydana geldiğini belirterek, "Kulağım işitmiyor diye hareket yaptım. Sonra birisi omzumdan çekiştirdi. Birisi eliyle kafama bastırdı. Ondan sonra üzerime geldiler ve beni darp ettiler.

Minibüste Engelli Genci Döven Üniversite Öğrencilerine 3 Yıl 10 Ay Hapis Cezası

Sonrasında ben de kendimi korumaya çalıştım. Onlar bana yumruk savurdu" diye konuştu.

"POLİSE CÜZDANI BEN TESLİM ETTİM"

"Minibüs şoförü bana cüzdanı uzattı, ben de cebimde para olduğunu ve düştüğünü sandım. Şoförün uzattığı cüzdanın benim cüzdanım olduğunu sandım. Daha sonra benim olmadığını anlayınca karakola gittim. Polise cüzdanı ben teslim ettim. Ben cüzdan içerisinden para almadım. Cüzdanı bana veren kişi minibüs şoförüdür. Sanıklardan şikâyetçiyim."

Minibüste Engelli Genci Döven Üniversite Öğrencilerine 3 Yıl 10 Ay Hapis Cezası

Mahkeme, sanıklar Ahmet Günsel, Çağrı Can Çay ve Ahmet Bedir'i 1 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme, sanıkların tahliyesine, tutuksuz sanık İsmail Kaçmaz'ın ise beraatine karar verdi.

Minibüste Engelli Genci Döven Üniversite Öğrencilerine 3 Yıl 10 Ay Hapis Cezası

Son Dakika Güncel Minibüste Engelli Genci Döven Üniversite Öğrencilerine 3 Yıl 10 Ay Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • serkan pirli: Bu adamlar ne kadar ceza almış? 3 yıl üç kişinin aldığı toplam ceza mı? Ne biçim bir haber bu! 8 0 Yanıtla
  • bence ceza çok az: ceza böyle şiddete çok az en az beşer yıl yatarlı afsız verilmeliydi ki birdaha başkasına yapamasınlar delikanlılık engelliyi üç kişinin dövmesi değil korkakların işi ama yapanlar akılllanmaz 5 1 Yanıtla
  • haber: bu cezalar neden az daha fazla ceza verilmeli durduk yere cocogu dovduler bu olay bizimde basımıza gelebilirdi ıkı tarafında sucu olsa yada bir kıskırtma olsa bu ceza normal ancak durduk yere sebebsız bir sekilde dovmelerı daha agır cezanın verılmesıne neden olmalı 6 0 Yanıtla
  • adalet: 3 yıl bence en 10 yıl ve 100 kırbaç cezası verilmeli halka açık alanda kırbaçlanmalı aleme ibret olsun memleketi eşkiyalar basmış bu gariban halk kime gitsin ne yapsın şaşırmış 6 0 Yanıtla
  • Paşalı : Neee adalet mi oda kim varmı tanıyan..? 5 0 Yanıtla
  • VATAN.: ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN NE HALE GELDİK... 2 0 Yanıtla
  • ERKAN: ADALETİN BUMU DÜNYA PARASI OLANI SAL FAKİR İN ACISINI CIKART. ADALETSİZ TÜRKİYE 2 0 Yanıtla
  • mert: önce dövüp sonra pişman olmak neymiş,kurtaranları elıyle engelleyene 2 kat ceza versinler,3 yıl az 15 yıl vermeleri lazım eskiyalık bu 1 0 Yanıtla
  • iyi oldu: Efelik yapmazlar bir daha... Güçsüz insanlara ve savunmasız her canlıya vuran bunlar gibi korkaktır. Şeref yoksunudur. Iki yumruk için yatsın şimdi bu dümbükler... 1 0 Yanıtla
  • Serdar bitirim: Yap et yanına kar kalsın 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.


Advertisement