Minik Oğlunun Sağlığına Kavuşmasını İstiyor - Son Dakika
Güncel

Minik Oğlunun Sağlığına Kavuşmasını İstiyor

Minik Oğlunun Sağlığına Kavuşmasını İstiyor

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, maddi durumu kötü olan ve hiçbir sosyal güvencesi de bulunmayan inşaat işçisi 42 yaşındaki Abdurrahman Doğan, böbreklerinden biri iflas eden 13 aylık oğlu Özgür Mert Doğan'ın ameliyatı için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

09.12.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, maddi durumu kötü olan ve hiçbir sosyal güvencesi de bulunmayan inşaat işçisi 42 yaşındaki Abdurrahman Doğan, böbreklerinden biri iflas eden 13 aylık oğlu Özgür Mert Doğan'ın ameliyatı için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

Daha önce Erzurum'da yaşayan Doğan Ailesi'nin dört çocuğundan en küçüğü olan Özgür Mert Doğan, halk arasında peygamber sünneti olarak bilinen hipospadias rahatsızlığıyla dünyaya geldi. Bu rahatsızlığına bağlı olarak minik Özgür Mert'in böbreklerinden biri de zarar gördü.

Doktorlar, rahatsızlığı nedeniyle üç kez havale geçiren Özgür Mert'in bir yaşına gelene kadar gerekli tedavisinin yapılması gerekteğini söyledi. Maddi durumu kötü olan ve hiçbir sosyal güvencesi de bulunmayan inşaat işçisi Abdurrahman Doğan, evindeki eşyaları satarak oğlunu Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde geçen 20 Ekim'de ilk olarak hipospadias rahatsızlığı için ameliyat ettirdi. Minik Özgür Mert'in sağlığına kavuşmasının ardından Abdurrahman Doğan, iş imkanlarının daha iyi olabileceğini düşünerek ve çocuğunun diğer tedavilerinin de daha rahat yapılabilmesi için 4 ay önce evini akrabalarının bulunduğu Aydın'ın Nazilli ilçesine taşıdı. Ancak, Doğan Ailesi'nin yakasını talihsizlikler burada da bırakmadı. Özgür Mert, böbreğindeki rahatsızlik daha da arttı. Ailesinin geçen ay Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdığı Özgür Mert'in yapılan tahlil ve çekilen röntgenleri sonucunda sağ böbreğinin iflas ettiği belirlendi. Doktorlar, bir an önce iflas eden böbreğin alınması gerektiğini söyledi. Ancak, bir süredir inşaatlarda da iş bulamadığı için maddi açıdan zor günler yaşayan Abdurrahman Doğan, oğlunun ameliyatını yaptıramadı. Ameliyat için paraları olmadığını belirten çaresiz baba Doğan, "Akciğer hastasıyım. Ancak, kendim için hiçbir şey istemiyorum. Tek isteğim oğlumun sağlığına kavuşması. Onun her geçen gün gözümün önünde erimesi yüreğimizi yakıyor. 200 lira olan ev kiramı iki aydır ödeyemiyorum. İnşaatlarda iş bulduğumda çalışıp kazandığım ise ancak evin mutfak ihtiyaçlarına ve çocuklarım 14 yaşındaki Duygu, 13 yaşındaki Dilek ve 12 yaşındaki Kadir'in okul masraflarına gidiyor. Oğlumun sağlığına kavuşması için yetkililerden ve hayırseverlerden sesimizi duyup, bize yardım etmelerini istiyorum" dedi.

Anne 32 yaşındaki Derya Doğan ise oğlunun sağlığına kavuşması için her gün dua ettiğini belirterek, "Onun bu durumuna artık dayanamıyorum" dedi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Minik Oğlunun Sağlığına Kavuşmasını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement