Minik Öğrenciler Sigaraya Hayır Eylemi Yaptı - Son Dakika
Yerel

Minik Öğrenciler Sigaraya Hayır Eylemi Yaptı

Finike'de Özel Anaokulu Öğrencileri, Pankartlı Yürüyüşle "Sigaraya Hayır" Dediler.

25.03.2011 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finike'de özel anaokulu öğrencileri, pankartlı yürüyüşle "sigaraya hayır" dediler.

Finike Akdeniz Caddesi Şerbetçi Bulvarı'nda özel bir anaokulunun 4-5 yaş grubu öğrencileri, sigara eylemi yaparak büyüklere mesaj verdi. Yaklaşık 30 öğrencinin yaptığı sigara eylemini büyükler de ilgiyle izledi.

Yaklaşık 500 metre yürüyen öğrenciler, "Lütfen ciğerlerimi sigara dumanıyla kirletmeyin" yazılı pankart açtılar, "Sigaraya hayır" diye bağırdılar, "Duman avcılarıyız biz" şarkısını söylediler.

Anaokulu Öğretmeni Ayşe Gökyar, 40 öğrencisi olan kreşte 4-5 yaş grubu 30 öğrencinin yürüyüş yaptığını bildirdi. Gökyar, "Bu hafta sigaranın zararlarıyla ilgili etkinlikler düzenledik. Öncelikle portakal adam deneyi yaptık. Şarkılar öğrendik. Topluma bir mesaj vermek adına da yürüyüşe çıktık. Bunu çocuklarımıza ne kadar vurgulu yaparsak o kadar etkili olur diye düşündük" dedi.

Velilerin çocukların yanında sigara içmemesi gerektiğini de hatırlatan Gökyar, şöyle devam etti:

"Velilere buradan en önemli mesajımızın şu olmasını istiyoruz: Çocuklarımızın yanında sigara içildiğini görüyoruz sık sık. Bu onlara hem model oluyor hem de pasif içici durumunda zehirliyoruz. Lütfen çocuklarımızın yanında sigara içmeyelim ve onlara sigara içerken kendimizi göstermeyelim."

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Minik Öğrenciler Sigaraya Hayır Eylemi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement