Minik Ustalardan Ot Yemekleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Minik Ustalardan Ot Yemekleri

İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı programı kapsamında eğitim alan 22 ilkokul öğrencisi, ot yemekleri hazırlayıp sunumunu gerçekleştirdi.

11.05.2018 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı programı kapsamında eğitim alan 22 ilkokul öğrencisi, ot yemekleri hazırlayıp sunumunu gerçekleştirdi.

Bornova Ali Suavi İlkokulunda eğitim gören 22 dördüncü sınıf öğrencisi, etkinliğin ilk günü Tire ilçesinde hayvancılık işletmesinde incelemelerde bulundu. Daha sonra süt fabrikasını ziyaret eden minik öğrenciler, sütün yoğurda dönüşümü ve paketlenmesi hakkında bilgi aldı.

Kemalpaşa ilçesinde kiraz bahçesinde meyve toplayan öğrenciler, etkinliğin son günü İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü akademisyenleri, şefleri ve öğrencileriyle mutfağa girerek, şeflerin yardımıyla ot yemekleri hazırladı. Tabakları süsleyen öğrenciler hazırladıkları yemeklerinin servisini de kendileri yaptı.

Minik öğrencilerin ustalıkla yaptığı servis, konuklar tarafından büyük beğeni topladı. Mutfağın küçük ustalarına etkinlik sonunda sertifika ve hediye verildi.

İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, etkinliğin diğer yıllardan farklı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğunu ifade eden Erdurmuş, "Üretmemiz için de en büyük problem köyde yaşayan gençlerin şehre gelmesi. Bakanlık olarak bu sorunu çözebilmek adına çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu da onlardan biri. Burada amaç çocuklarımızın tarımla tanışmaları." dedi.

Etkinliğinin son gününde mutfağa giren minik öğrencilerin yaptığı yemekleri çok beğendiğini dile getiren Erdurmuş, şimdiye kadar yediği en leziz yemekler olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Minik Ustalardan Ot Yemekleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement