Minik Yazarlar İnci Tanelerinden Şiir Kitabı Yazdı - Son Dakika
Yerel

Minik Yazarlar İnci Tanelerinden Şiir Kitabı Yazdı

Minik Yazarlar İnci Tanelerinden Şiir Kitabı Yazdı

Aydın'da Dr. Fevzi Mürvet Uğuroğlu Ortaokulu 4/C sınıfı öğrencileri, yazdığı İnci Tanelerinden Şiirler kitabı açılan standa tanıttı.

07.05.2013 10:37  Güncelleme: 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da Dr. Fevzi Mürvet Uğuroğlu Ortaokulu 4/C sınıfı öğrencileri, 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde yazdığı "İnci Tanelerinden Şiirler" kitabı açılan standa tanıtıldı.

Dr.Fevzi-Mürüvet Uğuroğlu Ortaokul bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmeni Akif İsmailoğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. İrade Abbasova, Dr.Fevzi-Mürüvet Uğuroğlu Ortaokulu Müdürü Mehmet Öztürk, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Dr. Fevzi Mürvet Uğuroğlu Ortaokulu Müdürü Mehmet Öztürk, 4/C sınıfı öğrencilerinin

kitap okumanın önemini kavrayarak sistemli ve bilinçli birer kitap okuyucusu olduklarını söyledi. Kitap okuyucusu olmanın yanında yazmaya da başladıklarını ve bunu da başardıklarını belirten ztürk, "Minik yazarlar, 2011- 2012 eğitim öğretim yılında, yazmış oldukları özgün hikayeleri kitaplaştırıp biz büyüklerine ve arkadaşlarına sunmuşlardır. Bu yılda yazdıkları özgün şiirlerini hazırladıkları "İnci tanelerinden şiirler" kitabında paylaşıyorlar. Söz ustalarını yazmayı sürekli hale getirdikleri için kutluyor, devamını bekliyoruz. Çocuklara okuma yazma alışkanlığı kazandırdığı için de sınıf öğretmenleri Necimi Çelikten'e teşekkür ediyorum " dedi.

Dr. Fevzi Mürvet Uğuroğlu Ortaokulu 4-C sınıfı öğretmeni Necimi Çelikten'de, okuma ve yazmanın önemine değinerek,"Daha okula başladığımız ilk günden itibaren okuma ve yazmanın önemini hem öğrencilerime hem de velilerime anlatmaya çalıştım. Kitap okumaya teşvik ettim. Kendim örnek oldum. Velilerimin çocuklarına örnek olmalarını sağladım. Bu alışkanlığın azalmadan sürmesi için okuduğum kitapları velilerimin okuduklarıyla değiştirdim. Okuyanın yazabileceğini de inandırdığım öğrencilerimden bunun meyvesini geçen yıl aldım. Sınıfça bir hikaye kitabı yazdık. Çok beğenildi. Özellikle sayın milli eğitim müdürümüzün sınıfımızı ziyaret edip hediyeler vererek takdirlerini belirtmesi bizi çok sevindirdi. Hemen o günden, daha başka neler yapabiliriz diye düşünmeye başladık.

2012-2013 eğitim-öğretim yılı için bir şiir kitabı yazmaya karar verdik. Bu amaçla çalışmalara başladık. Bunun sonucu elimizdeki bu kitap ortaya çıktı.Yaptığım her çalışmada olduğu gibi amacım öğrencilerime iyi alışkanlıklar kazandırmaktır" diye konuştu.

Minik öğrencilerin şiirlerinden oluşan "İnci tanelerinden şiirler" kitabın satışından elde edilecek gelir ile sınıfın ihtiyaçları için harcanacağı belirtildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minik Yazarlar İnci Tanelerinden Şiir Kitabı Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement