Minikler, Kursu Tamamlayıp Sergi Açtılar - Son Dakika
Yerel

Minikler, Kursu Tamamlayıp Sergi Açtılar

Minikler, Kursu Tamamlayıp Sergi Açtılar

Mersin’in Erdemli Belediyesi tarafından açılan resim kurslarında eğitim gören 6-12 yaş arası kursiyerler sergi açtı.

13.06.2017 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli Belediyesi tarafından açılan resim kurslarında eğitim gören 6-12 yaş arası kursiyerler sergi açtı. Serginin açılışını Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yaptı.

Erdemli Belediyesince Ressam İrfan Şener tarafından açılan 6-12 yaş resim kursu öğrencilerinin çalışmaları meyvesini verdi. Erdemli sahil bandında bulunan Yörük Müzesi bahçesinde öğrenciler ilk resim sergisini açmanın heyecanını aileleriyle birlikte yaşadı. 30 öğrenci tarafından 70 eserin sergilendiği serginin açılışını yapan Başkanı Tollu, geleceğin ressamlarını yetiştirdiklerini söyleyerek çocukları kutladı.

Erdemli'yi sanat şehrine dönüştürmek için başlattıkları kurs atağının semeresini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Tollu, bu amaç uğrunda birçok yeniliğe imza attıklarını belirtti. Açtıkları kursların sadece resim kursundan ibaret olmadığını hatırlatan Tollu, tiyatro, çağdaş halk dansları, fotoğrafçılık, sinema-kısa film, gazetecilik, yazarlık, müzik, tenis gibi spor kurslarıyla da vatandaşa hizmet verdiklerini dile getirdi. Tüm hizmetleri Erdemli'nin sanatsal açıdan ilerlemesi ve gelişmesi için yaptıklarını belirten Tollu, "Sunduğumuz kurs hizmetleriyle vatandaşlarımızın ufkunu açıyoruz. Açtığımız kurslara katılan öğrencilerimiz hem vakitlerini boşa geçirmiyor, hem de hayatlarının ileriki dönemlerinde karşılaşabilecekleri yetenek sınavlarına bir nebze kendilerini hazır hissediyorlar. Bu atölyelerde Erdemli'nin genç yeteneklerini ve sanatçılarını arıyoruz. Kıyıda köşede kalmış yetenekleri gün yüzüne çıkarıyoruz. İnsanlara hizmet etmek çok güzel. Biz yaptığımız bütün hizmetleri büyük bir arzu ve heyecanla yapıyoruz. Semeresini aldıkça da gururlanıyoruz. Kültür Merkezi Projemizin hayata geçmesiyle sanatsal ve kültürel hizmetlerimiz hız kazandı. Bu durum daha da hızlanarak devam edecek. Şehrimizde yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesinin arttırılması adına projelerimizi uygulamaya devam ediyoruz" dedi.

Tollu, "Bu sergi burada harcanan emeğin boşa gitmediğinin bir kanıtıdır" diyerek sergiyi gezdi. Sergiyi Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları da ziyaret ederek minik ressamlara destek oldular. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minikler, Kursu Tamamlayıp Sergi Açtılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement