Miniklere Çığlık Atarak Yardım İsteme Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Miniklere Çığlık Atarak Yardım İsteme Eğitimi

Miniklere Çığlık Atarak Yardım İsteme Eğitimi

Manisa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, anaokulu miniklerine, olası kaçırılma durumunda nasıl yardım çağıracakları öğretildi.

01.12.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, anaokulu miniklerine, olası kaçırılma durumunda nasıl yardım çağıracakları öğretildi.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan Güvenli Yaşamı Destekleme Projesi kapsamında anaokullarındaki miniklere Toplum Destekli Polislik, 155'i doğru ve etkili kullanılması, trafik kuralları, güvenli internet kullanılması, okul ve benzeri çevre güvenliği gibi konularda eğitim veriliyor. Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü'nün Valide Sultan Anaokulu'nda da miniklere yaptıkları gösteri ve sunumda, olası bir kaçırılma durumunda nasıl yardım çağıracakları öğretildi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru Kemal Kıran tarafından verilen eğitimde olası kaçırılma durumu canlandırıldı. Yapılan canlandırma öncesi Kıran, miniklere olası kaçırılma durumlarında onlarda yüksek sesle çığlık atarak yardım çağırmalarını istedi. Canlandırmada yardım çığlığı atan miniklerden bazıları ses yoğunluğundan dolayı kulaklarını tıkadı. Ayrıca miniklere evde tek başlarına kaldıklarında kapıyı çalan yabancı şahısların olması durumlarında neler yapacakları da öğretildi. Yapılan canlandırmada, bir minik sandalyenin üzerine çıkara hayali kapı deliğinden baktı. Eğitime katılan 'Kanka Polis' maskotu da miniklerden yoğun ilgi gördü. Sunum sonrası açıklamalarda bulunan Kıran, ufak çocukların ses tellerinin bir yetişkine göre daha güçlü olduğunu belirterek, onların olası kaçırılma durumlarında bu özelliklerinin kullanmalarını öğretmeyi hedeflediklerini açıkladı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Miniklere Çığlık Atarak Yardım İsteme Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement