Miraç Kandili - Son Dakika
Güncel

Miraç Kandili

Çorum Müftü Vekili Ahmet Süzen, gerçek özgürlüğün Allah'a kul olmak ve miraca yükselebilmek olduğunu bildirdi.

12.04.2018 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Müftü Vekili Ahmet Süzen, gerçek özgürlüğün Allah'a kul olmak ve miraca yükselebilmek olduğunu bildirdi.

Müftü Vekili Süzen, Miraç Kandili dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 13 Nisan Cuma gününü 14 Nisan Cumartesi gününe bağlayan gecenin Miraç Kandili olduğunu hatırlattı.

Miraç'ın kelime anlamının yükseğe çıkmak ve yükselmeyi sağlayan araç anlamına geldiğini aktaran Süzen, "Hicretten yaklaşık 1,5 yıl önce Recep ayının 27. gecesinde Yüce Peygamberimiz Mekke'deki Mescid-i Haram'dan Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya götürülmüştür. Oradan da zaman ve mekan mefhumları aşılarak göklere yükseltilmiş, hiçbir faniye nasip olmayan nice manevi makam ve mevkiler kendisine gösterilmiş, varlık ufuklarının üstüne çıkartılarak Yüce Allah'ın huzuruna varmıştır. Gerçek özgürlük Allah'a kul olmaktır, miraca yükselebilmektir." ifadelerini kullandı.

Kandil gecesi dinin direği olan namazı camilerde cemaatle, evlerde ihlasla kılarak ve diğer kulluk görevlerini hakkıyla ifa ederek manevi miraca ermek gerektiğinin altını çizen Süzen, şunları kaydetti:

"Kandil gecesini gönül uyanıklığı ile ihya edebilmiş olmak için; gündüzü oruçlu, gecenin de kaza namazı başta olmak üzere nafile namaz kılınması, dua, tevbe ile geçirilmesi uygundur. Ayrıca büyüklere saygı ve küçüklere sevgi izhar edilmeli, küsler barışmalı, dargınlar kucaklaşmalıdır. Yoksul-yetim ve muhtaçlar sevindirilmeli, eş, dost ve uzaktaki akrabalarla tebrikleşilmelidir, şehit ve gazi aileleri ziyaret edilmelidir. Bu vesileyle Müslüman kardeşlerimin kandilini tebrik eder, ailelerine, Çorum halkına ve ülkemize İslam alemine ve bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Allah'tan temenni ve niyaz ederim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Miraç Kandili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement