Miras İçin Babalarını Boğdular - Son Dakika
Güncel

Miras İçin Babalarını Boğdular

Miras İçin Babalarını Boğdular

Erzurum'da yaşayan 2 kardeş, gayrimenkul zengini öz babalarını miras için öldürdü.

15.02.2012 10:35  Güncelleme: 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da 2007 yılında gayrimenkul zengini babalarını boğarak öldüren iki oğluna verilen ağırlaştırılmış' müebbet hapis cezası, Yargıtay Birinci Ceza Dairesi tarafından onandı.

Erzurum'da gayrimenkul zengini olan babaları 72 yaşındaki Mahmut Yeşilyurt'u boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan iki oğlu H.Y. (40) ile Y.Y.'ye (38), Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde TCK'nın 82-1d maddesi kapsamında verilen ağırlaştırılmış' müebbet hapis cezası, Yargıtay Birinci Ceza Dairesi tarafından onandı.

Akıllara durgunluk veren söz konusu olay, 9 Ocak 2007 günü Kuzey Çevre Yolu üzerinde bir otomobilde gayrimenkul zengini M.Y.'nin cesedinin bulunması ile başladı.

İhbar üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, park halindeki 25 AC 929 plakalı otomobilde sürücü M.Y.'nin boğularak öldürüldüğünü tespit etti. Faili meçhul cinayeti sorgulayan Cumhuriyet Savcılığı, gelen bir ihbar üzerine öldürülenin yakınlarının telefonlarını mahkeme kararıyla kayıt altına aldı.

Söz konusu kayıtlarda Gayrimenkul zengini olan babanın işsiz oğlu H.Y.'nin olay günü yaptığı telefon görüşmesinde Ağabeyi S.Y.'ya (45) "Ben arabayı batırdım" dediği ve arazili bir araba getirmesini istediği fark edildi.

Bu arada olayın meydana geldiği Pasinler bölünmüş yolunda, yaya yürürken iki kardeşi otomobiline alarak Erzurum'a getirdiğini itiraf eden S.Y., kardeşi H.Y.'nin "Ben o işi hallettim. Boşver biz Erzurum'a gidelim. Bunu kimseye söylemeyeceksin. Sen çok heyecanlısın. Sana bir de hap vereyim" şeklinde konuşmalar geçti.

Gelişmeler üzerine cinayet üzerindeki sır perdesi aralandı ve kardeşler 18 Aralık 2007'de tutuklanarak cezaevine kondu.

SAVCI, MÜTAALASINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPİS İSTEDİ

Kardeşler hakkında Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı hazırladığı iddianamede sanıklar için iştirak halinde kasten öz babasını öldürmek ve suç delillerini gizlemek' suçlarından ömür boyu hapis cezası istendi.

Mahkeme heyetine 25 sayfalık yazılı savunma veren ve suçlamaları kabul etmeyen H.Y., "Ailem tarafından baba katili ilan edildim. Öldürme olayına iştirak etmedim. Benim üzerimde oyun oynanmıştır. Babam benim için en değerli varlığımdır" diye konuştu.

Y.Y. ise, "Ben bu olaya dahil edildim. Böyle bir olaya dahil edildiğimden dolayı pişmanım. Tüm aile fertlerinden özür dilerim. Yüce mahkemenin vereceği karara saygılıyım" dedi.

Mahkeme de sanıkların ifadelerine ve elindeki delillere göre kararını açıkladı. Mahkeme söz konusu kardeşlere ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Söz konusu ceza da Yargıtay Birinci Ceza Dairesi tarafından onandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Miras İçin Babalarını Boğdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement