Misafir" Filmine Ödül - Son Dakika
Yerel

Misafir" Filmine Ödül

Misafir" Filmine Ödül

Mardin'de, Suriye'ye gitmek zorunda kalan annesi tarafından 10 yaşında bırakıldığı Deyrul Zafaran Manastırı'nda 68 yıl yaşayıp bir süre önce hayatını kaybeden "Bahe" lakaplı Cercis Kaptan'ın yaşamının anlatıldığı "Misafir" adlı belgesel film 2.Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivalinde Ulusal Belgesel Film Kategorisinde Türk sinemasının 100. yıl özel ödülüne layık görüldü.

28.05.2014 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'ye gitmek zorunda kalan annesi tarafından 10 yaşında bırakıldığı Mardin'deki Deyrul Zafaran Manastırı'nda 68 yıl yaşayan ve bir süre önce geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden "Bahe" lakaplı Cercis Kaptan'ın hikayesinin anlatıldığı belgesel film 2.Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivalinde Ulusal Belgesel Film Kategorisinde Türk sinemasının 100. yıl özel ödülünü aldı.

"Misafir" adlı belgesel filmin yönetmeni Haydar Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bahe" lakaplı Cercis Kaptan'ın hayatının Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice anlatıldığı belgesel filmin bir çok alanda ödüller aldığını ve almaya devam ettiklerini söyledi.

Belgesel filmin 2. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali'nde gösterime girdiğini ve Türk sinemasının 100. yıl özel ödülüne layık görüdlüğünü belirten Demirtaş, şunları söyledi:

"Bahe amcanın vefatından sonra Türk sinemasının 100. yıl ödülünü Mardin'e taşımak beni ve ekibimi gururlandırdı ve cesaretlendirdi. Ekip olarak Bahe amcaya bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Başta proje danışmanım Hüseyin Kuzu olmak üzere, Diyarbakır ve Mardin Metropoliti Saliba Özmen'e, ekibime ve belgeselimizi maddi manevi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Belgeselimizi ulusal ve uluslararası film festivallerine göndermeye devam ediyoruz. Ayrıca Mardinimizin tanıtımına bu vesileyle katkıda bulunduğumuz için mutluluk duyuyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Misafir' Filmine Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement