Misi Köyü Tarihi Bursa Yemeklerini Yaşatacak - Son Dakika
Güncel

Misi Köyü Tarihi Bursa Yemeklerini Yaşatacak

İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık ve Köy Muhtarı Yakut Dülgerin Hazır Bulunduğu Ziyarette Yemeklerin Tek Tek Tadına Baktılar.

28.02.2011 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valisi Şahabettin Harput eşi Funda Harput ile birlikte Sivas ilinde düzenlenen Anadolu ateşi yemek yarışmasında birinci olarak Bursa'yı temsil eden misi köyü kadınlarını ve yeni kurdukları kültür ve yardımlaşma derneğini ziyaret ederek bu ödülü Bursa'ya kazandıran kadınlara takdirname verdi.

İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık ve köy muhtarı Yakut Dülgerin hazır bulunduğu ziyarette yemeklerin tek tek tadına bakan Vali Harput Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma derneğinin yeni yerinde Bursa yemeklerinin yer alacağını belirtti. Tarihi Bursa yemeklerinin tadına bakmak isteyecek kişileri misi köyünde davet eden Vali Harput " Misi köyü kadınlarının birbirinden güzel yapmış oldukları yemeklerin gerçekten hakkını vermek gerekir. Bu lezzetleri sadece Bursa'mıza değil tüm Türkiye'ye tanıtmak gerekiyor. Bu sayede hem bu insanlarımıza destek vermek hem de o insanların para kazanmasını sağlamak bizim görevimiz. Bu hizmetin güzel bir şekilde verilebileceği Bursa'dan ve Türkiye'den gelen misafirleri ağırlayabilecekleri güzel bir mekanı misi bölgesindeki insanlarımıza kazandıracağız. Bu insanlarımızın büyük bir fedakarlıkla yaptıkları bu çalışmalar yarım kalmasın, Atalarından bu güne kadar taşıyarak yaşattıkları yemek kültürünü sonuna kadar destekleyeceğiz. Bursa'da Bursa ve Osmanlı yemeklerinin sunulabileceği tarihi bir mekanı misi halkına kazandırmak istiyoruz." dedi.

Tarihi ve doğal güzelliklere sahip olan misi de misi köyü kadınları kültür ve yardımlaşma derneğinin yürüttüğü çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Nilüfer ilçe kaymakamı Çalık dernek ve kaymakamlığın koordineli bir şekilde çalıştığını belirterek Dağyenicede yürütülen termal köy çalışmalarının misi köyünü olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.

Sivas'ta düzenlenen yemek yarışmasında birinci olan yemeği Bursa ve tüm Türkiye'ye tattırmak istediklerini belirten köy muhtarı Dülger " Misi köyü adına katıldığımız yarışmada Bursa'yı temsilen katıldık ve birinci olduk, ödüllü yemeğimizi halkımızın tatmasını istiyoruz, bu yemeklerin tarifleri hep nenelerimizden günümüze kadar aktarılan bir tarif, bu kültürümüz kaybolmasın diye bir dernek kurduk bunu yaşatmak istiyoruz. Sayın Valimizin ve Bursa halkının da bize destek vermesini istiyoruz " dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Misi Köyü Tarihi Bursa Yemeklerini Yaşatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement