Mısır Başbakanı Mihlib, Bae'de - Son Dakika
Güncel

Mısır Başbakanı Mihlib, Bae'de

Mısır Başbakanı Mihlib: "Arap dünyasının kalkanı görevini gören Mısır, Cumhurbaşkanı Sisi'nin liderliğinde terörü kökünden kazımaya muktedirdir"

11.02.2015 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Başbakanı İbrahim Mihlib, ülkesinin terörü kökünden kazımaya muktedir olduğunu söyledi.

Dubai'de düzenlenen Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin üçüncü oturumuna katılmak üzer Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gelen Mihlib, geçen haftalarda Kahire ve diğer bazı illerde meydana şiddet olaylarıyla ilgili, "Arap dünyasının kalkanı görevini gören Mısır, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin liderliğinde terörü kökünden kazımaya muktedirdir" dedi.

Mısır'da yapılacak genel seçimlerle ilgili de konuşan Mihlib, "Seçimler, tüm devlet kurumlarının olgunlaşmasını sağlayacaktır ve Mısırlılar şu an tarihlerinde yeni bir sayfa yazıyorlar" diye konuştu.

Mısır'daki genel seçimler, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevinden alınmasının ardından, 8 Temmuz 2013'te açıklanan yol haritasının üçüncü ve son aşamasını oluşturuyor.

Mihlib'in 2 gün sürecek ziyareti kapsamında Abu Dabi Veliahtı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ve Başbakan ve Devlet Başkanı Yardımcısı Muhammed bin Raşid Al Maktum ile bir araya gelmesi bekleniyor. - Dubai

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır Başbakanı Mihlib, Bae'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement