Mısırlı aktivist Abdulfettah'a destek gösterisi - Son Dakika
Güncel

Mısırlı aktivist Abdulfettah'a destek gösterisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Tel Aviv'deki Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan kişiler Gösteriye katılanların taşıdıkları pankart ve dövizler Gösteriye katılan Maan İşçiler Birliği Yöneticisi Asaf Adiv ile röportaj İsrail'in başkenti Tel Aviv'de Mısır'da açlık grevini sürdüren cezaevindeki muhalif aktivist...

10.11.2022 16:29  Güncelleme: 21:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Tel Aviv'deki Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan kişiler

Gösteriye katılanların taşıdıkları pankart ve dövizler

Gösteriye katılan Maan İşçiler Birliği Yöneticisi Asaf Adiv ile röportaj İsrail'in başkenti Tel Aviv'de Mısır'da açlık grevini sürdüren cezaevindeki muhalif aktivist ve blog yazarı Ala Abdulfettah'a destek gösterisi düzenlendi.

Tel Aviv'deki Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan onlarca kişi, Abdulfettah'ın resimleri ile "Ala'ya özgürlük" yazılı pankartlar taşıdı.

Gösteriye katılan Maan İşçiler Birliği Yöneticisi Asaf Adiv, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevinde 200 günü aşkın süredir açlık grevini sürdüren Mısırlı aktivist Ala Abdulfettah için toplandıklarını söyledi.

Adiv, Ala Abdulfettah'ın demokrasi adına mücadele verdiğini, Arap dünyasında gençlerin mücadelesi için bir sembol ayrıca Mısır'da 2011'de gerçekleşen devrimin ve "tüm vicdani tutukluların" da bir temsilcisi olduğunu dile getirdi.

Grup, düzenledikleri gösterinin ardından olaysız şekilde elçilik önünden dağıldı.

Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin sembol ismi

Mısır'daki 25 Ocak Devrimi'nin sembol isimlerinden muhalif aktivist ve blog yazarı Ala Abdulfettah, 2013'te "gösteri yasağını ihlal etmek" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Mısırlı aktivist Abdulfettah\'a destek gösterisi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısırlı aktivist Abdulfettah'a destek gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement