Mısır'da HAP, Anayasa Referandumunu Boykot Edecek - Son Dakika
Güncel

Mısır'da HAP, Anayasa Referandumunu Boykot Edecek

Mısır\'da HAP, Anayasa Referandumunu Boykot Edecek

Mısır'da HAP, ülkede hazırlanan anayasanın "Geçersiz bir belge" olarak görüldüğünü ve bu nedenle referandumun boykot edileceğini bildirdi.

18.12.2013 20:36  Güncelleme: 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da Hürriyet ve Adalet Partisi'nden (HAP) yapılan açıklamada, ülkede hazırlanan anayasanın "Geçersiz bir belge" olarak görüldüğü ve bu nedenle referandumun boykot edileceği bildirildi.

Açıklamada, anayasa referandumuna yönelik boykot kararı almaya iten sebepler arasında, "Hazırlanan taslağın şekil ve içerik açısından geçersiz bir belge olması, Mısırlıların öldürülmesi olaylarına karışanları koruması ve 'onlardan birini cumhurbaşkanı' yapmayı hedeflemesi"nin bulunduğu belirtildi.

Darbe yönetiminin, üçte iki oranıyla halkın "Evet" oyunu alan meşru anayasayı tahrif etmeye çalıştığı ileri sürülen açıklamada, "Boykot kararı, artık miadı dolan askeri darbelerle değil meşru halk iradesiyle yönetilmek için 25 Ocak Devrimini restore etmek amacıyla başlatılan barışçıl çıkışla paraleldir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, İnşa ve Kalkınma Partisi, Vasat Partisi ve İstiklal Partisinin de referandumu boykot edeceği aktarıldı.

Referanduma sunulacak anayasanın 234. maddesinde geçen "Savunma bakanı, Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi'nin onayıyla atanır ve bu hüküm, anayasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 cumhurbaşkanlığı dönemi boyunca geçerlidir" ifadeleri nedeniyle darbe karşıtları, anayasada değişiklik yapan komisyonu Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin makamını korumakla suçluyor.

Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Mısır'da 3 Temmuz'daki askeri darbe sonrası askıya alınan 2012 Anayasası üzerinde yapılan düzenlemelerin ardından hazırlanan 247 maddelik yeni taslağın, 14-15 Ocak 2014'te referanduma sunulacağını açıklamıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da HAP, Anayasa Referandumunu Boykot Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement