Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Mısır'ın çeşitli kentlerinde seçimleri protesto etmek için düzenlenen gösterilere müdahale etti.

26.05.2014 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapıldığı Mısır'ın çeşitli kentlerinde darbe karşıtları seçimleri protesto etmek için gösteri düzenledi.

Başkent Kahire'nin yanı sıra Beni Süveyf, Feyyum, Mansura, Minya, Şarkıyye ve Bahira kentlerinde eski savunma bakanı Abdulfettah es-Sisi ve Halk Akımı Platformu Başkanı Hamdin Sabbahi'nin yarıştığı cumhurbaşkanlığı seçimleri protesto edildi.

Gösterilerde darbeyle görevinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğraflarını taşıyan darbe karşıtları, cumhurbaşkanlığına aday olan Sisi ve Sabbahi karşıtı sloganlar attı. Güvenlik güçleri gösterilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etti. Olayda yaralananların olduğu ancak sayısına ilişkin açıklama yapılmadığı belirtildi.

Başkent Kahire'nin batısındaki Giza'nın en işlek caddesi Haram'da darbe yönetimi karşıtı protestolarını bir süre devam ettiren göstericiler polisin göz yaşartıcı gaz kullanmasının ardından ara sokaklara dağıldı.  Kahire'nin güneyindeki Beni Süveyf'te polisin plastik mermi kullandığı gösteride ise çok sayıda yaralananın olduğu bildirildi. Olayda 20 göstericinin de gözaltına aldığı kaydedildi.

Mısır'da 3 Temmuz'da askerin yönetime müdahalesinin ardından dönemin Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alındığını, seçimlere kadar Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur'un geçici cumhurbaşkanlığına getirildiğini belirterek bir yol haritası açıklamıştı.

Yol haritasına göre, önce parlamento ardından da cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacaktı ancak  Mansur Ocak 2014'te yaptığı açıklamada, yol haritasında değişikliğe gidildiğini cumhurbaşkanlığı seçiminin öne alındığını duyurmuştu. İlk turunun 26-27 Mayıs'ta yapılacağı bildirilen cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemi bu sabah başladı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement