Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Mısır'da mart ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olan Zemalik Spor Kulübü Başkanı Murtaza Mansur, adaylıktan çekildiğini duyurdu.

27.01.2018 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da mart ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olan Zemalik Spor Kulübü Başkanı Murtaza Mansur, adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Mansur, başkent Kahire'de düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini belirterek, kendisine destek veren herkese teşekkürlerini sundu.

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi destekçisi olarak bilinen Mansur, adaylıktan çekilme sebeplerini daha sonra açıklayacağını ifade etti.

13 Ocak'ta adaylığını açıklayan Mansur, adaylık işlemleri için gerekli olan sağlık kontrolü için başvuruda bulunmamıştı. Mansur, 2014'teki seçimlere de aday olmuş, daha sonra çekilmişti.

Daha önce de cumhurbaşkanlığı adaylarından Halid Ali, Muhammed Enver Sedat ile Eski Başbakan Ahmed Şefik, adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

Adayların, seçim ortamının uygunsuzluğu nedeniyle çekildikleri belirtilmişti.

Eski Genelkurmay Başkanı Sami Anan'ın kurduğu Mısır Demokratik Arap Partisi de 12 Ocak'ta yaptığı açıklamada, "Anan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını" kamuoyuna duyurmuştu.

Mısır ordusu, 23 Ocak'ta Anan hakkında soruşturma başlatacağını duyurmuş, askeri soruşturma makamları da Anan konusunda yayın yasağı getirmişti. Anan'ın Mısır dışındaki seçim kampanyası müdürü ise eski Genelkurmay Başkanı'nın gözaltına alındığını belirtmişti. Aynı gün Mısır'daki Ulusal Seçim Komisyonu da Anan'ın ismini seçmen listesinden çıkarmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement