Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Mısır\'da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı adayı Sisi: "Şimdiye kadar bana iki kere suikast düzenlendi ama korkmuyorum çünkü eceller Allah'ın elindedir" "Cumhurbaşkanlığı dönemim boyunca İhvan diye bir şey olmayacak"

06.05.2014 04:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, cumhurbaşkanlığı adayı eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi, "Şimdiye kadar bana iki kere suikast düzenlendi ama korkmuyorum, çünkü eceller Allah'ın elindedir" dedi.

Mısır televizyonlarının yayımladığı programda konuşan Sisi, yönetime gelmek için plan yapmadığını belirtti. Sisi, şunları söyledi:

"Mısır yönetimini ele geçirmek için plan yapmış olsaydım, kendime ve halkın iradesine saygı göstermiş olamazdım. 3 Temmuz 2013'te yaptığım açıklama gayet açıktı. O tarihte hiç kimsenin müdahalesi olmadan Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur'u geçici cumhurbaşkanı olarak açıkladım ve ardından 'Mısırlıların iradesine saygı göstermek benim için yönetimden daha şereflidir' dedim."

Sisi, "Geçen şubat ayında Mısır'ın içeriden ve dışarıdan hedef alındığını görünce cumhurbaşkanı adayı olmaya karar verdim. Ülkenin ve halkın geleceği için her vatansever bunu yapmalıdır. Mısır'a hiç kimse zarar veremez, onu koruyacak sahipleri vardır" ifadesini kullandı.

Halkın isteği ve çağrısı üzerine cumhurbaşkanı adayı olduğunu dile getiren Sisi, "Mısır halkının emirlerini yerine getirmek herkesin üzerine düşen bir görevdir. Vatandaşlar, ülkedeki en yüksek otoritedir" yorumunda bulundu.

Ülkeyi ordunun yönettiği yönündeki suçlamaları da reddeden Sisi, ordunun Mısır'ı önceden yönetmediği gibi şimdi de yönetmeyeceğini savunarak, ordunun geçmiş 30 yıl boyunca esas görevi olan ülkeyi korumakla uğraştığını, gelecekte de ülkeyi yönetmekte rolü bulunmayacağını dile getirdi.

Gelecek aşamada önceliğinin ne olduğu sorusuna "Gelecekteki önceliklerim istikrar ve güvenliktir" yanıtını veren Sisi, polisin yardımıyla ve insan haklarını ihlal etmeden güvenliği sağlamaya çalıştığına işaret etti.

Mısır'da 3 Temmuz sonrasında meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Sisi, "(Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı kastederek) Yöneticilerinden biri durumu değerlendirmek için benimle görüşmek istedi ve 45 dakika görüştük. Bana parmaklarıyla işaret ederek, Suriye, Afganistan ve Libya'dan savaşçılar gelerek Mısırlılara ve orduya karşı savaşacaklarını söyledi" diye konuştu.

Sizin buna cevabınız ne oldu sorusuna ise Sisi, "Biz varken hiç kimsenin insanları korkutmasına izin vermem. Mısırlılar evlerinde korkutulmaktansa ölmeyi tercih eder. Ona, orduya karşı silah kaldıranı yeryüzünden sileceğimi söyledim" yanıtını verdi.

Sisi, "Şimdiye kadar bana iki kere suikast düzenlendi ama korkmuyorum çünkü eceller Allah'ın elindedir" yorumunda bulundu.

-"Cumhurbaşkanlığı dönemim boyunca İhvan diye bir şey olmayacak"-

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan), halkın beklentilerini yerine getirmediğini iddia eden Sisi, "İhvan, Mısırlıların gözünden düştü. Bu sorun şahsımla ilgili değil. Bu düşünceyle tekrar barış olmayacak. İhvan, dini ve siyasi ahmaklık sorunu yaşıyor. Benim cumhurbaşkanlığı dönemim boyunca İhvan diye bir şey olmayacak" dedi. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement