Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri İzmir Konak Meydanı'nda bir araya gelerek katliamı protesto etti.

14.08.2013 23:30  Güncelleme: 08:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri Konak Meydanı'nda bir araya gelerek Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı protesto etti.

Meydanda Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından platform adına basın açıklaması yapan Ferhan Genç, Mısır'da milyonlarca mazlum ve masum kişinin üzerine ateş yağdırıldığını belirtti.

Saldırının sadece Mısır'daki masumlara değil, siyonizm adına tüm İslam ümmetine yapıldığını söyleyen Genç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Demokrasiyi hakim kılma bahanesiyle her türlü işgali ve katliamı meşrulaştıran İsrail ve ABD'nin halkların iradelerini çiğnemelerinin altındaki asıl sebep İslam'a olan düşmanlıklarıdır. Mısırlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve onların haklı mücadelesini tüm kalbimizle desteklediğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz. Hangi dine veya hangi mezhebe bağlı olursa olsun tüm insanlara sesleniyoruz. Bu katliama sessiz ve tarafsız kalmayınız."

Türk Hükümeti'nin de bütün gücünü kullanarak uluslararası arenada gündem oluşturması gerektiğini dile getiren Genç, Mısır'daki yaralıların Türkiye'ye getirilerek iyileştirilmesini istedi.

Platform üyeleri, Mısır'da yaşamını yitirenler için dua okuduktan sonra dağıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement