Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

Mısır\'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

Taliban Mısır'daki şiddeti kınadı

15.08.2013 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına yönelik müdahalesi sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Taliban, Mısır'ı kınadı.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından e-posta yoluyla yapılan açıklamada, Mısır'da yaşanan darbe ve katliam kınandı. Açıklamada, Mursi destekçilerinin meydanlardan zorla çıkarılmasına tepki verilirken darbe karşıtlarından övgüyle söz edildi.

"Çarşamba günü Kahire'nin iki büyük meydanında cunta rejimini kabul etmeyenlere yönelik sert bir müdahale oldu. Bu siviller, ordu tarafından atanan ve meşru olmayan hükümete itaat etmiyorlardı. Bundan dolayı güvenlik güçleri, sabah saatlerinde aralarında kadın ve çocukların da olduğu kalabalığın üzerine ateş açtı. Aldığımız bilgilere göre 2 bin 600'ün üzerinde insan şehit oldu, binlerce kişi de yaralandı. Ayrıca yüzlercesi de tutuklandı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca,   "Afganistan İslam Emirliği olarak bu katliama sert tepki veriyor ve Mısır ordusundan bu günahsız insanlara silah doğrultmamasını talep ediyoruz" denildi.

Mursi'nin yeniden görevine dönmesi gerektiğini de isteyen Taliban, "Afganistan İslam Emirliği olarak, demokratik yollarla seçilmiş Mursi'nin görevine iade edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı derhal devreye girmeli, ayrıca dünya halkları da bu insanlık dışı uygulama karşısında tepkisiz kalmamalıdır. Sadece tepki vermek de yeterli değil, gösteriler de yapılmalı" ifadelerini kullandı.

Taliban'ın açıklamasında, Mısır'daki durumun bu şekilde devam etmesi halinde tüm bölgenin olumsuz etkileneceğinin altı çizildi. - Kabil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement