Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Yargılamalar - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Yargılamalar

Mısır'da, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 36 sanık hakkında verilen müebbet (25 yıl) hapis cezalarının onanmasını kınadı.

27.10.2016 01:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 36 sanık hakkında verilen müebbet (25 yıl) hapis cezalarının onanmasını kınadı.

İhvan Sözcüsü Hasan Salih, yaptığı yazılı açıklamada, Bedii ve diğer teşkilat liderleri hakkında savcılığın veto edilmesine yönelik tavsiyesine rağmen Yargıtay tarafından verilen onama kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tüm bu kararların "siyasi komedi" olduğunu vurgulayan Salih, "Hükümlerin yazıldığı mürekkebe değmez. Bunlar devrimi zayıflatamaz, özgürlerin azmini kıramaz." ifadelerini kullandı.

Davada savunma heyeti başkanı avukat Abdulmunim Abdulmaksud ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem bu hem de kamuoyunda İttihadiyye olarak bilinen davada avukatların her türlü yasal yola başvurduğunu söyledi.

Söz konusu hükmün temyiz yolunun kapalı olduğu bilgisini veren Abdulmaksud, bunun nihai karar olduğunu ifade etti.

Ordunun 3 Temmuz 2013'te yönetime müdahalesinin ardından darbe karşıtları, Kahire- İskenderiye güzergahında bulunan Kalyub kentinde "ziraat yolu" olarak adlandırılan otoyolu kapatarak trafiğin aksamasına neden olmuş, göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi yaralanmıştı.

Şubra el-Hayme Ceza Mahkemesi 5 Temmuz'da aralarında Bedii, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, darbe karşıtı Ulusal İttifak liderlerinden Safvet Hicazi, eski Gençlik Bakanı Usame Yasin, eski milletvekili Muhsin Radi, HAP liderlerinden Ahmed Muhammed Diyab'ın da bulunduğu 37 kişi hakkında 25 yıl hapis cezası vermiş, tutuksuz yargılanan 18 yaşından küçük sanık Şihab Abdulhadi'yi ise 3 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

"Kalyub zirai yolunu kesme olayı" olarak bilinen davada yargılanan Bedii ve 36 sanık hakkında verilen müebbet hapis cezaları ile Şihab Abdulhadi'nin 3 yıl hapis cezası, dün Yargıtay tarafından onanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Yargılamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement