Mısır'da Darbe Karşıtlarının Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtlarının Yargılanması

Mısır\'da Darbe Karşıtlarının Yargılanması

Mahkeme, tutuklu yargılanan Vasat Partisi Genel Başkanı Madi'nin kefaletle serbest bırakılmasına hükmetti.

16.04.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da tutuklu yargılanan Vasat Partisi Genel Başkanı Ebu'l Ala Madi'nin kefaletle serbest bırakılmasına karar verildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, "Halkı şiddete teşvik" suçlamasıyla tutuklanan Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak çatısı altındaki gruplardan Vasat Partisi'nin Genel Başkanı Madi'nin Kahire Ceza Mahkemesinde yargılandığı davaya devam edildi.

Mahkeme heyeti, duruşmanın sonunda Madi'nin bin 400 dolar kefaletle serbest bırakılmasına hükmetti. Ancak savcılığın Madi'nin serbest bırakılması kararına itiraz ettiği bildirildi.

Savcılığın itirazı öncesinde AA muhabirine konuşan Madi'nin oğlu ve avukatı Ahmed Ebu'l Ala, itiraz edilmemesi durumunda, babasının 24 saat içinde serbest bırakılması gerektiğini, itiraz olduğunda ise en fazla 48 saat içinde bu talebin değerlendirileceğini ifade etmişti.

Vasat Partisi Genel Başkanı Madi, 29 Temmuz 2013'te, 30 Haziran gösterileri kapsamında Kahire ve Giza'da meydana gelen olaylarda "halkı şiddete teşvik ettiği" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtlarının Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement