Mısır'da Faruk Saraç Rüzgarı Esecek - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Faruk Saraç Rüzgarı Esecek

Mısır\'da Faruk Saraç Rüzgarı Esecek

Bursa'da Modacı Faruk Saraç tarafından kurulan 'Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu', 2011-12 eğitim öğretim yılını törenle açtı.

26.09.2011 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Modacı Faruk Saraç tarafından kurulan 'Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu', 2011-12 eğitim öğretim yılını törenle açtı. Saraç, gazetecillerin sorularını yanıtlarken, Mısır tarihini anlatan tasarımlar hazırladığını, 1.5 yıl sürecek projeyi Mısır piramitleri önünde bir defile ile dünyaya tanıtacağını söyledi.

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu'nun 2011-2012 eğitim öğretim yılının açılışına Bursa Valisi Şahabettin Harput, okul kurucusu Faruk Saraç, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Açılış öncesi basın mensuplarına yeni projeleri ile ilgili açıklama yapan Faruk Saraç, "Sarı Zeybek, Geçmişten Günümüze Polis Kıyafetleri ve Padişah'ın Esfabı gibi çalışmalarının ardından yeni bir tasarıma hazırlandığını belirtti. Mısır tarihini anlatan çalışma için ön hazırlıklara başladığını açıklayan Faruk Saraç, şöyle dedi:

"Mısır tarihini, 2012 yılında bu ülkede piramitlerinin önünde ortaya koyacağım. Bu konuda Mısırlı yetkililerle yakınta kontrat imzalayacağımızı düşünüyorum. Ardından da basına açıklama yapacağız. Bu proje, Tutan Kamon'dan alıp Klopartra'ya kadar giden Mısır tarihini anlatacak tasarım ve defileyi içeriyor. Çalışmada Mısırlı kızları kullanacağım."

"MESLEKTE 30 YILI GERİDE BIRAKTIM"

Yaptığı açıklamada meslekte 30 yılını geride bıraktığını söyleyen Faruk Saraç, Bursa'da hizmete soktuğu adı verilen 350 öğrencinin eğitim gördüğü Meslek Yüksek Okulu'nun çok güzel çalışmalara imza atacağını açıkladı. Meslek Yüksek Okulu'nun yeni açılması nedeniyle bazı sorunların olabileceğini, geçen yılki sıkıntıların giderildiğini belirten Saraç, "Benim için Türkiye'ye böyle bir okul kazandırmak gurur verici bir olay. Hayatta her şeyi satın alabiliyoruz ama bilgiyi asla satın alamayız. 30 yıllık birikimimi, akademik ekibimle gençlerle paylaşıyoruz. Onları, istikballerine, doğru bir şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Burada asıl önemli olan çocuklara güzel bir eğitim vermek" diye konuştu.

"Bursa'DA MODA GÜNLERİ DÜZENLEYECEĞİZ"

'Benim okulum Moda'nın Oxford'u olacak' sözünü yineleyen Faruk Saraç, şöyle devam etti:

"Bursa'dan moda dünyasına farklı birçok öğrenci çıkartacağım. Hepsini Avrupa'da göreceksiniz. Burası bir tasarımcının okulu. Bundan keyif alıyorum. Bu yıl moda günlerini başlatacağız. 'Bursa Moda Günleri'ni çok yakında tanıtacağız. Bursa'da baskı ve ipeği yeniden gündeme getirmek istiyorum."

Dış ticaret, lojistik, marka pazarlama ve halkla ilişkiler bölümlerinin ardından okula moda tasarım ve İngilizce bölümlerini eklediklerini aktaran Faruk Saraç, bu yıl kendisinin de derslere katılarak kadın, erkek ve çocuk hodgotür tasarımları uygulayacaklarını vurguladı. Saraç, Bursa'da bulunan emekli modacıları da okula alarak öğrencilere pratik ders vermelerini sağlayacağını ekledi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mısır'da Faruk Saraç Rüzgarı Esecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement