Mısır'da "Gazetecilik Suç Değil" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Mısır'da "Gazetecilik Suç Değil" Kampanyası

Mısır'da basın mensuplarına yönelik ihlallere dikkati çekmek ve "ihtiyati tutukluluk" kararıyla cezaevinde tutulan gazetecilerin serbest bırakılması için "Gazetecilik suç değil" sloganıyla kampanya başlatıldı.

07.12.2015 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da basın mensuplarına yönelik ihlallere dikkati çekmek ve "ihtiyati tutukluluk" kararıyla cezaevinde tutulan gazetecilerin serbest bırakılması için "Gazetecilik suç değil" sloganıyla kampanya başlatıldı.

Mısır Gazeteciler Sendikası'nın öncülük ettiği kampanyanın açılışında konuşan sendikanın Hak ve Özgürlükler Komitesi Sorumlusu Halid el Beluşi, son 6 ayda 350 medya mensubuna hak ihlalinde bulunulduğunu belirtti.

Özellikle tutuklu gazetecilere hukuksuz uygulamalar yapıldığını vurgulayan Beluşi, "Sendika, Başsavcılığa 18 tutuklu gazeteci hakkında dilekçe sundu. Bunlardan 7'sinin sağlık durumu iyi değil. Diğerlerinin ise 2 yıllık ihtiyati hapis süresi sona ermesine ve aleyhlerinde herhangi bir karar çıkmamasına rağmen tutuklulukları devam ediyor. Bu durum hukuki değil" dedi.

Tutuklu gazeteci Mahmud Ebu Zeyd'in kardeşi Muhammed Ebu Zeyd de konuşmasında, "Abim, Rabiatu'l Adeviyye Meydanı'nda haber takibi yapıyordu ve bunun için gerekli tüm evrakları ve izni vardı. Neden gözaltına alındığını ve bunca süredir niçin cezaevinde tutulduğunu bilmiyoruz" ifadesini kullandı.

Ebu Zeyd, karaciğer hastası olan ve sağlık durumu iyi gitmeyen abisinin bir an önce serbest bırakılmasını talep etti.

Gazeteciler Sendikası'nın başlattığı kampanya kapsamında medya mensuplarına yönelik hak ihlallerine dikkati çeken programlar ile cezaevindeki gazetecilerin durumu hakkında bilgilendirme faaliyetleri yapılması ve serbest bırakılmaları talebiyle gösteriler düzenlenmesi planlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 'Gazetecilik Suç Değil' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement