Mısır'da Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Gösteriler

Mısır'da darbe karşıtları, 25 Ocak 2011'deki halk devriminin sembolü olan "Halk rejimin yıkılmasını istiyor" sloganı ile 13 ilde gösteriler düzenledi.

22.01.2016 21:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbe karşıtları, 25 Ocak 2011'deki halk devriminin sembolü olan "Halk rejimin yıkılmasını istiyor" sloganı ile 13 ilde gösteriler düzenledi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, 25 Ocak Devrimi'nin yıldönümü nedeniyle bugünden başlamak üzere sokaklara inilmesi çağrısına karşılık veren Mısırlılar başkent Kahire, İskenderiye, Buhayra, Kefr eş-Şeyh, Şarkiyye, Dekahliye, Dimyat, Minufiye, Feyyum, Beni Suveyf ve Minya, Giza ve Kalyubiye'nin pek çok ilçesinde soğaka indi. Göstericiler, "Özgürlük ve sosyal adalet", "Zafer kazanıncaya kadar devrim", "Asker rejimi yıkılsın" ve "Sisi gitsin" sloganları attı.

Şarkiyye'nin El-Adve köyünde Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) bazı üyeleriyle polis arasında arbede yaşandı. Beni Suveyf ve Kefr Şeyh'te de tekrar eden benzer olaylarda ölen ya da yaralanan olmadı.

Öte yandan, bugün cuma hutbelerinde halka devrimin yıl dönümünde yapılacak gösterilere katılmama çağrısı yapılırken, Mısır ordusu da yaptığı yazılı açıklamada teyakkuz halinde olduklarını, vatandaşlar ile kamu kurumlarını korumak ve pek çok ildeki ana yollarda güvenliği sağlamak amacıyla güvenlik güçlerine destek vereceklerini duyurdu.

Mısır'da 25 Ocak 2011'de başlayan kitlesel gösteriler halk devrimine dönüşmüş ve 11 Şubat'ta Hüsnü Mübarek'in istifa etmesiyle son bulmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement