Mısır'da İstifalar - Son Dakika
Güncel

Mısır'da İstifalar

Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüleri Amir ve Fehmi ile hükümet sözcüsü Hadidi istifa etti

02.07.2013 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüleri Ömer Amir ve İhab Fehmi ile hükümet sözcüsü Alaa el-Hadidi'nin istifalarını sundukları belirtildi.

AA muhabirinin diplomatik kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı resmi sözcüleri Amir ve Fehmi, istifalarını Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye sunarak, Dışişleri Bakanlığındaki eski görevlerine geri dönmeyi talep etti.

İhab Fehmi hükümet sözcüsü olmadan önce Mısır'ın Roma Büyükelçiliğinde siyasi danışman olarak görev yapıyordu. Ömer Amir ise AB -Mısır Ortaklık Programı Direktör Yardımcısı görevini yürütüyordu.

Öte yandan, Mısır Hükümeti Sözcüsü Alaa el-Hadidi'nin de "halkın taleplerine" destek olmak amacıyla istifa ettiği kaydedildi.

Mısır resmi haber ajansı (MENA), bu sabah Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr'ın istifasını sunduğunu ileri sürmüş, bu istifayla Mısır'da görevinden ayrılan bakan sayısı 5'e yükselmişti.

Çevre Bakanı Halid Fehmi, İletişim Bakanı Atıf Hilmi, Turizm Bakanı Hişam Zazu ve Hukuk İşleri ve Meclis Bakanı Hatim Bacatu da dün istifa ettiklerini açıklamıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da İstifalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement