Mısır'da Kıptileri Hedef Alan Silahlı Saldırıya Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Kıptileri Hedef Alan Silahlı Saldırıya Tepkiler

Mısır'ın Minye kentinde Kıptileri hedef alan silahlı saldırı kınandı.

26.05.2017 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ın Minye kentinde Kıptileri hedef alan silahlı saldırı kınandı.

Mısır Başbakanı Şerif İsmail, "alçak terör olayı" olarak tanımladığı saldırıyı kınarken, ülkenin istikrar ve güvenliğini hedef alan bu tür saldırıların korkak ve alçakça olduğunu aktardı.

Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib de Almanya'dan yaptığı açıklamada, Minye saldırısının hem Müslüman hem de Hristiyanlar tarafından öfkeyle karşılandığını belirtti.

Mısır Müftüsü Şevki Allam ise saldırganların, tüm dini ve insani değerlere karşı çıkarak kan döken hainler olduğunu ve Mısır'ın Hristiyan vatandaşlarını hedef aldıklarını belirtti.

Arap ülkeleri ve kuruluşlardan da tepki geldi

Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA'nın, Dışişleri Bakanlığından bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Minye kentindeki saldırının şiddetle kınandığı ifade edildi. Suudi Arabistan'ın Mısır'ın yanında yer aldığının vurgulandığı haberde, teröre son vermek için ortak hareket etmenin gerekliliği belirtilerek, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dilendi.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da Bahreyn'in kardeş Mısır halkının yanında olduğu, vatandaşlarının güven ve istikrarına tam destek verdiği dile getirildi.

Bu tür menfur saldırıların Mısır halkının birlik ve beraberliğine zarar veremeyeceğinin kaydedildiği açıklamada, Bahreyn'in her ne sebeple olursa olsun teröre karşı olduğu ve terörün kökünün kazınmasını hedefleyen uluslararası çabaların güçlendirilmesinden yana tavır aldığı yinelendi.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum da açıklamasında, "Minye kentinde Kıptilerin öldürülmesi menfur bir suçtur ve şiddetle kınanmaktadır. Bu saldırının amacı, Mısır halkının birlik ve beraberliğini hedef alan ırkçı ve mezhepsel ortam oluşturmaktır. Bundan tek istifade eden de Mısır'ın ve ümmetin düşmanlarıdır." ifadesini kullandı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karkaş da sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunarak, ülkesinin teröre karşı Mısır'ın yanında olduğu mesajını verdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da teröre ve toplumun sosyal dokusunu bozmaya çalışanlara karşı verdiği mücadelede Mısır yönetiminin yanında olduğunu vurguladı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu'l Gayt ise "acımasız" olarak nitelediği saldırıyı kınayarak, bu tür saldırılara karşı Mısır halkının ve hükümetinin yanında yer aldığını ifade etti.

İngiltere'nin Kahire Büyükelçisi John Casson da Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak, teröristlerin nefreti yayma çalışmasında başarısız olması temennisinde bulundu.

Mısır'ın Minye kentinde Kıptileri taşıyan otobüse düzenlenen silahlı saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Kıptileri Hedef Alan Silahlı Saldırıya Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement