Mısır'da Kurban Bayramı - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Kurban Bayramı

Bayram hutbesi veren Eski Mısır Vakıflar Bakanı Ebunnur askeri darbe ile yönetime el koyan Cumhurbaşkanı Sisi hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

04.10.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da bayram namazı hutbesi veren Eski Mısır Vakıflar Bakanı Ahmedi Ebunnur, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla dünyanın sevgisini kazandığını öne sürdü.

Mısır resmi televizyonun canlı yayın yaptığı Kahire'nin doğusundaki Safiye Sultan Camii'ndeki bayram namazına, Cumhurbaşkanı Sisi, Başbakan İbrahim Mihlib, Savunma Bakanı Sıdkı Subhi, İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim ve Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib katıldı.

Bayram namazını kıldıran Eski Mısır Vakıflar Bakanı Ebunnur, "Allah bir kulu severse, onu dünyaya sevdirir. BM Genel Kurulu'nda Mısır'ın hakkını beyan eden, Doğu ile Batının hataya düştüğü şeyleri düzelten konuşmasını dinleyince, tüm dünya Sisi'yi takdir etti ve ona saygı duydu. Öyle sanıyorum ki ona duyulan sevgi dünyaya yayıldı" ifadelerini kullandı.

Hutbesinin sonunda Sisi'ye dua eden Ebunnur, "Allah umduklarımıza nail eylesin. Bu adama da Allah, İslam, Araplar ve Mısır için yaptığı amellerinin karşılığını versin." dedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada,  "haklara ve özgürlüklere saygı duyan yeni bir Mısır" inşa edeceğini iddia etmişti.

Tarihe Rabia katliamı olarak geçen 14 Ağustos 2013 tarihindeki olaylarda askeri darbe ile yönetime el koyan Sisi'yi protesto eden 3 bin 533 sivil Mısır güvenlik güçleri tarafından öldürülmüştü.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Mısır'da, polis ve askeri güçlerin, kasten ve sistemli bir şekilde ölümcül orantısız güç kullandığını açıklamış, Sisi yönetimine ülkedeki insan hakları ihlallerine son verme çağrısı yapmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Kurban Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement