Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

İhvan: ''Avrupa Birliği'nden aracı olmasını istemedik''

18.07.2013 23:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), "Ülkedeki siyasi krizin çözümü için Avrupa Birliği'nin (AB) arabulucu olacağı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Başkent Kahire'de dün AB Dış İlişkiler Komiseri Catherine Ashton ile görüşen İhvan heyetinde yer alan eski İşbirliği ve Planlama Bakanı Ahmed Muhammed Amr Derrac, AA muhabirine yaptığı açıklamada, " Mısır'daki krizin çözümü için Avrupa'nın arabuluculuğunu istemedik. Biz, sorunun kesinlikle dışarıdan bir arabulucuyla çözüleceğine inanmıyoruz" dedi.

Bir araya gelme teklifinin Ashton'dan geldiğini belirten Derrac, Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın temsilcileri olarak eski Yerel Kalkınma Bakanı Muhammed Ali Beşir ile katıldığı görüşmede, Ashton'a, Mısır'da son günlerde yaşananlar hakkında Müslüman Kardeşler'in tutumunu aktardıklarını söyledi.

Derrac, şunları kaydetti:

"Ashton ile görüşmemiz sırasında daha önce ilan ettiğimiz gibi Mursi'nin görevine dönmesi, askeri darbenin sona ermesi, askıya alınan anayasanın yeniden yürürlüğe sokulması ve seçimle oluşturulan Şura Meclisi'nin görevine başlaması şeklinde sıraladığımız taleplerimizden geri adım atmamızın mümkün olmadığını dile getirdik. Bütün bunlardan sonra Mısır'daki bütün taraflarla şartsız şekilde diyalog masasına oturabileceğimizi ifade ettik ancak kendisinden Avrupa'nın arabulucu olması şeklinde bir talebimiz olmadı.  Mısır'daki sorunun çözümünün yabancı bir arabulucuyla mümkün olacağına inanmıyoruz. Sorun Mısır'ın iç sorunudur ve çözümü de içerdedir."

Ashton'a görüşmeden önce AB Güney Akdeniz Özel Temsilcisi Bernardino Leon ile bir araya geldiklerine değinen Derrac, burada da Avrupa'nın arabuluculuğundan söz edilmediğini, sadece İhvan'ın değil, sokaktaki geniş kitlelerinin de görüşünün bu yönde olduğunu vurguladı.

İhvan sözcüsü Ahmed Arif, "İhvan'ın geçiş dönemi yöneticileriyle arabuluculu veya arabulucusuz müzakerelere başladığı yönündeki haberlerin doğruluk payı yok" demişti.

İhvan'ın  Mısırdaki krizin çözülmesi adına Avrupa Birliğinin arabuluculuğunda gerçekleştirilecek görüşmeler için bir çerçeve teklif ettiği ileri sürülmüştü. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement