Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Mısır\'da Ordunun Yönetime El Koyması

Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanları'nda "Darbeye Son" adı altında gösteriler düzenlendi

19.07.2013 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, askeri darbeyle uzaklaştırıldığı görevine dönmesi için, başkent Kahire'deki Rabiatul Adaviyye ve Nahda meydanlarında "Darbeye Son" adı altında eş zamanlı gösteriler düzenlendi.

Birçok siyasi parti ve derneği bünyesinde barındıran Meşruiyeti Desteklemek için Ulusal Birlik Platformu'nun çağrısıyla düzenlenen milyonluk gösteriye katılanlar, Kahire ve Giza'nın farklı camilerinden Rabiatul Adaviyye ve Nahda meydanlarına adeta akın etmeye başladı.

Mısır bayrağı ile Cumhurbaşkanı Mursi'nin posterlerini taşıyan göstericiler, ülkede yönetime el koyan orduyu kınayan ve Mursi'ye destek mesajı içeren sloganlar attı. Göstericilerden bazıları, 8 Temmuz'da sabah namazı kılan halka askerlerin ateş açması sonucu 84 kişinin öldüğü Cumhuriyet Muhafızları Karargahı yönünde yürüyüşe geçti. Diğer bir grup ise Rabiyatul Adaviyye Meydanı'nda bulunan Savunma Bakanlığı binası önünde toplandı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Sözcüsü Ahmed Arif, Rabiatul Adaviyye Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Nur Partisi liderleri, Hristiyan vatandaşlar ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'yi, herkese yetecek kadar alan olduğunu ifade ederek gösteriye davet etti.

Gösterilerin başlamasıyla Mısır bayrağı taşıyan helikopterlerin Rabiatul Adaviyye Meydanı üzerinde uçuş yaptığı belirtildi.

Öte yandan, Mısır'da ordunun yönetime el koyması ve Muhammed Mursi'nin görevinden uzaklaştırılmasını protesto etmek için ülkenin çeşitli kentlerinde gösteriler devam ederken, darbeyi destekleyenler de Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda toplandı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement