Mısır'da Uluslararası Fetva Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Uluslararası Fetva Sempozyumu

Mısır'ın başkenti Kahire'de Uluslararası Fetva Sempozyumu başladı.

17.08.2015 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ın başkenti Kahire'de Uluslararası Fetva Sempozyumu başladı.

Mısır Fetva Kurumu tarafından "Realitenin sorunları ve geleceğin beklentilerine ilişkin fetvalar" başlığı altında organize edilen sempozyuma, 50 ülkeden müftülerin katıldığı belirtildi.

Sempozyumda konuşan Mısır Müftürü Şevki Allam, toplantının fetva konusunda uluslararası kurumlar arasında işbirliğini geliştirme ile görüşlerin ve çabaların birleştirilmesi noktasında başarılı bir başlangıç olmasını temenni ettiğini ifade etti.

Allam, sempozyumun toplumun istikrarını bozan fetva kaosunun yaşandığı asır ile fetvanın rolünün incelikle anlaşıldığı bir asır arasında ayrım yapılmasına katkı sağlamasını beklediklerini söyledi.

Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib de doğru fetvalara uyulması gerektiğini dile getirerek, insanların uymasının sorumluluğunu taşıdığı için doğru fetva vermenin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Öte yandan Eski Mısır Müftüsü Ali Cuma ile Mısır Vakıflar Bakanı Muhtar Cuma, kendilerine konuşmak için zaman ayrılmadığı gerekçesiyle salonu terk etti. Ayrıca Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi adına konuşma yapması beklenen şeyhin gelmemesi nedeniyle Sisi'nin mesajına ayrılan bölüm de iptal edildi.

Bir gün sürecek sempozyumda, yaşanan fetva kaosuna son vermek amacıyla fetva kurumlarının yapısı, azınlıklar için fetva birimi kurulması, müftülerin uzaktan eğitimi gibi meselelerin ele alınması bekleniyor.

Elli ülkeden müftülerin katıldığı sempozyuma, Türkiye, İran, Katar, Libya ve Suriye'den davet edilen olmadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Uluslararası Fetva Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement