Mısır'da Yeni Piramitler Bulundu - Son Dakika
Teknoloji

Mısır'da Yeni Piramitler Bulundu

Mısır\'da Yeni Piramitler Bulundu

Google Earth resimlerinden yola çıkan bilim adamları, daha önce keşfedilmemiş yeni piramitlere rastladı.

14.08.2012 16:30  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google Earth resimlerinden yola çıkan bilim adamları, daha önce keşfedilmemiş yeni piramitlere rastladı.

Hayranlık uyandıran yapılarıyla dünya tarihin en merak edilen sırlarını taşıyan Mısır'daki piramitler, halen görenleri büyülemeyi başarıyor. Gerek astroloji olan uyumları, gerekse de yapım zorlukları sebebiyle yıllardır bilim adamlarının kafasını kurcalayan bu yapılar, henüz tüm büyüklükleriyle karşımıza çıkmamış bile olabilir.

& ;

Uzaydan uydu ile çekilmiş Google Earth görüntülerini inceleyen bir grup bilim adamı, daha önce keşfedilmemiş piramide benzer yeni yapılar keşfetti. Birbirinden yaklaşık 150km uzaklıkta iki ayrı bölgede keşfedilen yapılar, karmaşık yerleşimleriyle de dikkat çekiyor. Nil Nehrinden 20km uzaklıkta bulunan ilk bölgede 4 farklı tepecik bulunuyor. Altında piramit olduğu düşünülen bu tepeciklerin ikisi orta boyutlarda, biri daha küçük fakat bir tanesi ise Büyük Piramit'in yaklaşık 3 katı boyutunda. İkinci bölgede de 4 farklı yapı fakat bunların hepsi küçük boyutlarda. Ayrıca bu bölge ile Giza platosu arasında da önemli benzerliklerin bulunduğu söyleniyor.

Google Earth üzerinden keşfi yapan arkeolog Angela Micol, Mısır ve piramitler konusunda uzman Nabil Selim'e bu resimleri gösterdiğini ve Selim'in de bu yapıları "keşfedilmemiş" olarak nitelendirdiğini belirtiyor. Araştırmada bir sonraki aşama saha keşfi olacak. Bakalım bilim dünyası gerçekten yeni piramitler bulacak mı?

Kaynak: Scroll.com.tr

Son Dakika Teknoloji Mısır'da Yeni Piramitler Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement