Mısır'da Yetkililer Referandum İçin Oy Kullanan Halka Makarna Dağıtıyor' İddiası - Son Dakika
Dünya

Mısır'da Yetkililer Referandum İçin Oy Kullanan Halka Makarna Dağıtıyor' İddiası

Mısır\'da Yetkililer Referandum İçin Oy Kullanan Halka Makarna Dağıtıyor\' İddiası

Mısır'da referandum için oy kullanımı sona erdi, sandıklar kapandı. 5 gün içinde referandum sonuçları belli olacak. Mısır'da muhalefet iktidarın 'evet' oyu kullananlara gıda dolu kutular dağıttığını iddia etti.

23.04.2019 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır halkı, Abdülfettah el-Sisi'nin 2030'a kadar görevde kalmasına imkan sağlayacak anayasa değişikliği için 3 gün boyunca oy kullandı. Mısır'da referandum sona erdi, oy sayımları başladı. Muhalefet, oy kullanımı sonrası halka gıda dağıtıldığı iddiaları üzerine tepki gösterdi.

Parlamento tarafından geçtiğimiz hafta onaylanan anayasa değişikliği için Mısır'da halk sandık başındaydı. Cumhurbaşkanı Sisi'nin yetkilerini genişletecek ve 2030 yılına kadar görevde kalmasını sağlayacak anayasa değişikliği referandumunun sonuçları 5 gün içinde belli olacak.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Mısır'da Yetkililer Referandum İçin Oy Kullanan Halka Makarna Dağıtıyor' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Model Natalie Reynolds, köpekbalığına kötü muamele suçlamasıyla eleştirildi
    13:31 Model Natalie Reynolds, köpekbalığına kötü muamele suçlamasıyla eleştirildi

    Natalie Reynolds, köpekbalığının sırtına oturup anüsünü yaraladığı ve hayvana kötü muamelede bulunduğu bir video nedeniyle eleştirildi. Reynolds, köpekbalığını denizden çekip karaya çıkardıktan sonra sırtına bir koşum takarak kontrol etmeye çalıştı. Ancak keskin derisi nedeniyle hayvandan indi ve yaralandı. Reynolds, kuralları ihlal ettiği için eleştirildi.

  • İki ülkede Magnum dondurmaları toplatılıyor
    12:48 İki ülkede Magnum dondurmaları toplatılıyor

    Unilever, İngiltere ve İrlanda'da plastik ve metal içerebileceği riskiyle Magnum'un bademli dondurmalarından 5 seriyi toplatma kararı aldı.

  • Prens William ve Kate Middleton, Prenses'in İyileşme Süreci İçin Gizli Bir Eve Taşınıyor
    12:08 Prens William ve Kate Middleton, Prenses'in İyileşme Süreci İçin Gizli Bir Eve Taşınıyor

    Prens William ve Kate Middleton, Prenses'in iyileşme sürecini desteklemek amacıyla Windsor'daki Adelaide Cottage'a bitişik bir evde genişleme ve tadilat planları yapıyor. Ailenin bu evi genişletmeyi düşündüğü, ancak bu kararın zorluklar içerdiği belirtildi. İçeriden bir kaynak, evin şu an yaşanabilir durumda olmadığını ve kapsamlı tadilat çalışmalarına ihtiyaç olduğunu söyledi. Galler ailesi, evin yenilenmesi için masrafları kendilerinin karşılamayı düşünüyor.

  • Google, İsrail ile yapılan 1.2 milyar dolarlık anlaşmayı protesto eden 28 çalışanını işten çıkardı
    11:45 Google, İsrail ile yapılan 1.2 milyar dolarlık anlaşmayı protesto eden 28 çalışanını işten çıkardı

    Google, İsrail ile 1,2 milyar dolarlık anlaşmaya karşı düzenlenen oturma eylemine katıldıkları için 28 çalışanını işten çıkardı. Protestocular, Google'ın İsrail ordusu için hizmet verdiği 'Project Nimbus' adlı projeden çekilmesini talep etti.

  • Dubai'deki Aşırı Yağışlar Hava Trafiğini Etkiledi
    11:07 Dubai'deki Aşırı Yağışlar Hava Trafiğini Etkiledi

    Körfez ülkelerinde yaşanan aşırı yağışlar, Dubai Uluslararası Havaalanı'ndaki hava trafiğinde aksamalara neden oldu. Havalimanı yetkilileri, zorlu koşullar nedeniyle uçuşu olan yolculara gelmemeleri çağrısında bulundu. Ülkede yaşanan su baskınları ve sellerde bir kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Umman'da en şiddetli yağışın yaşandığı son 75 yılda en az 19 kişi hayatını kaybetti. Dubai Havaalanı'na iniş ve kalkış dahil 300 uçuş iptal edildi ve yüzlerce uçuş ertelendi. Dubai'de evler sular altında kaldı, alışveriş merkezleri zarar gördü. Bilim insanları, bölgedeki aşırı yağışların iklim değişikliğiyle bağlantılı olduğunu belirtiyor.

  • Kuzey Kore virüsler, bakteriler ve hastalık yaymak için 'zehirli kalem' silahları üretiyor
    10:56 Kuzey Kore virüsler, bakteriler ve hastalık yaymak için 'zehirli kalem' silahları üretiyor

    ABD istihbaratı, Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un'un biyolojik savaş programı kapsamında ölümcül virüsler ve bakteriler ürettiğini iddia etti. ABD, Kim Jong-un'un silah cephaneliğine küçük çiçek ve şarbon gibi ölümcül hastalıklar yayabilen mikrop spreyleri ve zehir kalemler eklediğini öne sürdü. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan uzmanlar, bu biyolojik silahların nükleer silahlardan daha tehlikeli olabileceğini belirtiyor.


Advertisement