Mısır'daki 9 İdama Tepki - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki 9 İdama Tepki

Mısır\'daki 9 İdama Tepki

Mısır'da darbe karşıtı 9 kişinin idam edilmesine Diyarbakır, Bingöl ve Siirt'te düzenlenen gösteri ile tepki gösterildi.

22.02.2019 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbe karşıtı 9 kişinin idam edilmesine Diyarbakır, Bingöl ve Siirt'te düzenlenen gösteri ile tepki gösterildi.

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesince organize edilen etkinlikte, merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de Mısır'da idam edilen 9 kişi için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazının ardından Ulu Cami önünde yapılan protesto gösterisinde, idam edilen 9 gencin fotoğrafı taşındı. "Mısır'da idam sehpasına korkusuzca yürüyen 9 kardeşimizin şehadetini tebrik ediyoruz", "ABD kuklası Sisi iş birlikçilerine lanet olsun", "Sisi döktüğü Müslüman kanında boğulacak" yazılı pankartların taşındığı gösteride, "Katil Sisi, katil Amerika" şeklinde Türkçe ve Kürtçe sloganlar atıldı.

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Beber, yaptığı açıklamada, yine Mısır'dan şehadet haberleri geldiğini, bunun İslam ümmetini hüzne boğduğunu söyledi.

Beber, "İslami mücadelenin tarihi serüveninde önemli bir yere sahip olan Mısır'da yaşananlar, küresel küfrün ümmeti nasıl muhasara altına aldığına şahitlik ediyor. Ümmet, parçalanmışlık halinin nelere mal olduğunu yine acı bir şekilde tecrübe ediyor. Sen ben kavgasının bizleri nasıl da tükettiğine, güçsüz ve zayıf düşürdüğüne, zalimi nasıl da pervasız hale getirdiğine tanıklık ediyor." dedi.

Darbeyle iktidarı işgal eden Sisi'nin tıpkı selefleri gibi acımasızca İslam'ın bugününü ve yarınını hedef alarak Müslümanları katlettiğini kaydeden Beber, şunları belirtti:

"Siyonizmin ve emperyalist ABD'nin üst akıl olarak yönlendirdiği İslam coğrafyasındaki kukla rejimlerin her gün yeni bir cinayet, katliamla küresel küfrün siyasi ve ekonomik işgaline karşı direnen İslam gençliğini hedef alması tepkisiz kalınacak bir hadise değildir. Bu vahşete en yüksek perdeden tepki göstermek tüm Müslümanların itikadi mesuliyeti, asli vazifesidir. Köleleşmeyen, esir olmayan, hür irade sahibi tüm İslam ülkelerinin devlet başkanları, idarecileri zalim Sisi ve onun gibilerin zulmünü durdurmak için harekete geçmelidir. Masumların kanını döken Sisi ve avenesinden hesap sorulmalıdır."

Beber, Yemen'de, Suriye'de, Libya'da, Afganistan'da, Mısır'da ve Müslümanların baskı ve zulüm altında inlediği her yerde akan kanın durmasını, zulmün ve işgallerin sonlanmasını, tüm Müslümanların ittifakına, ittihadına vesile olacak sebepler yaratmasını dilediklerini sözlerine ekledi.

Bingöl

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bingöl Şubesi de Mısır'da İhvan üyesi 9 kişinin idam edilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Genç Caddesi Saat Kulesi önünde toplanan dernek üyeleri, Mısır hükümeti aleyhine slogan atarak, idamları protesto etti.

ADG Bingöl Şube Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Tiryaki, grup adına yaptığı açıklamada, 2015'te Mısır'ın başkenti Kahire'de bombalı bir saldırıda hayatını kaybeden Başsavcı Hişam Berekat'ın ölümüne sebep oldukları suçlamasıyla yargılanan İhvan üyesi 9 kişinin idam edilmesinin üzüntüsü ve şaşkınlığı içerisinde olduklarını belirtti.

Mısır mahkemeleri tarafından verilen kararların siyasi olduğunu aktaran Tiryaki, "İçimizi yakan bu olay karşısında bizi daha da dehşete düşüren vaka ise İslam ülkeleri yöneticilerinin ses çıkarmamasıdır. Mısır da zulümler bir an önce dinmeli. Başta Mursi olmak üzere bütün mazlum kardeşlerimiz zindanlardan çıkarılmalıdır. İslam coğrafyasıyla aralarındaki sıkıntıları gidermek yönünde adımlar atılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Siirt

Siirt Üniversitesi Camisi bahçesinde bir araya gelen öğrenciler, gıyabi cenaze namazı kıldı. Daha sonra Türkçe, İngilizce, Kürtçe ve Arapça 4 dilde kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Grup adına açıklama yapan Taha Eren, en büyük zulmün, bir insanı haksız yere öldürmek olduğunu söyledi.

Eren, "Kur'an-ı Kerim haksız yere birinin öldürülmesini bütün insanlığın öldürülmesi gibi görmektedir. Darbeci Sisi yönetimi, bu günahsız ve masum gençleri idam ederek, Allah'ın sınırlarını aşmış ayrıca bütün insan hakları sözleşmelerini de çiğnemiştir." dedi.

Mazlumların yanında olmak için etkinliği düzenlendiklerini ifade eden Eren, "Diriyiz, ayaktayız ve hazırız. Allah'tan bu kardeşlerimizin şehadetlerini kabul etmesini diliyor, bu işin faillerine de lanet ediyoruz. Allah Müslümanların yaşadığı toprakları zalimlere karşı muhafaza etsin. Dost olarak Allah yeter. O ne güzel vekildir." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamaya, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve öğretim görevlileri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki 9 İdama Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu
    19:51 Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu

    Manisa'nın Selendi ilçesinde tütün ekimi yeniden artış gösteriyor. Selendili çiftçiler, tütün fidelerini toprakla buluşturarak yoğun bir sezon geçiriyor. Tütün dikimleri yıl sonuna kadar sürecek ve üreticiler yüksek fiyatlar bekliyor.

  • İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti
    19:48 İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi, evinin bahçesinde spiralle odun keserken bir anlık dikkatsizlik sonucu iki ayağını ve elini kesti. Yaralı genç, ailesinin yardımıyla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi
    19:48 Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi

    Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Turizmde Estetik' konulu panelde, şehir ve kent kavramlarının estetik açıdan farklılık gösterdiği vurgulandı. Panelde, konuşmacılar şehirlerin estetik anlayışının henüz gelişmekte olduğunu belirtirken, sağlık turizmi ve şehirlerin turizm potansiyeli üzerine sunumlar yapıldı.

  • Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı
    19:45 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı

    Sivasspor, Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı. Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda takım, ısınma hareketleri, pas çalışmaları ve çift kale maç yaparak hazırlıklarını tamamladı. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla çalışmalarına devam edecek. Maç, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı
    19:44 Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı

    Sivas'ın kent merkezinde meydana gelen kazada, bir otomobil önce park halindeki araca çarptı, ardından takla attı. Kazada sürücü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtilirken, kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Depo olarak kullanılan alan küle döndü
    19:44 Depo olarak kullanılan alan küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bir apartmanın yanında bulunan garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında küle döndü. Yangın sonucunda depodan geriye sadece küller kaldı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti
    19:43 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü ziyaret ederek adalet talebinde bulundu.

  • Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı
    19:38 Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde horoz dövüşü yapılan bir adrese düzenlenen operasyonda yakalanan 53 kişiden biri, kesinleşmiş 2 yıl hapis cezası nedeniyle tutuklandı. Operasyonda ayrıca horoz dövüştürülen alanda bulunan 29 horoz da koruma altına alındı.

  • Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı
    19:38 Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı

    Düzce'de meydana gelen trafik kazasında, R.B.K. idaresindeki bir otomobil, bariyere çarparak yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki dere yatağına düşmekten kurtuldu. Kazada otomobilin sürücüsü ile araçta bulunan bir kişi hafif yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.


Advertisement