Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Mısır cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için bu sabah başlayan oy verme işlemi ülke genelinde sorunsuz devam ediyor.

16.06.2012 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için bu sabah başlayan oy verme işlemi ülke genelinde sorunsuz devam ediyor.

Mısırlı seçmenler, 10 binden fazla oy verme noktasında, ikinci tura kalan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) adayı Muhammed Mursi ile bağımsız aday Ahmet Şefik arasında bir tercih yapmak üzere oylarını kullanıyor.

Mısır devlet televizyonu, sabah saat 08.00'da başlayan oy verme işleminin daha önce açıklandığı şekliyle 19.00 değil saat 20.00'de sona ereceğini duyurdu.

Seçimlerin ilk gününde seçmenlerin katılımının ilk tur seçimine göre daha az olduğu görüldü. Başkent Kahire'de 40, İskenderiye'de 30 dereceyi bulan hava sıcakları seçmenleri olumsuz etkiliyor.

Birçok bölgede, aşırı sıcaktan etkilenen ve çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğu seçmenlere, Sağlık Bakanlığı ekipleri tıbbi destek sağladı.

Seçimleri, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkeden gelen gözlemciler de izliyor. Gözlemciler dışında Kahire'de bulunan yabancı misyon şefleri ile diplomatlar da "müşahit" sıfatı sandık başlarında yer aldı.

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı da başkentte 15 kadar bölgede oy verme noktalarına giderek gözlemlerde bulundu.

-Adaylar oylarını Kahire ve Zekazik kentinde kullandı-

Müslüman Kardeşler'in cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mursi oyunu Zekazik kentinde kullanırken diğer aday Ahmed Şefik ise oyunu Kahire'deki seçim burosunda kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı Mursi'nin oyunu kullandığı Zekazik'teki seçim bürosu çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Seçim merkezine taraftarlarının sloganları eşliğinde gelen Mursi, halkı oy kullanmaya davet etti.

Diğer aday Ahmed Şefik ise Kahire'deki seçim bürosundan oyunu kullandıktan sonra açıklama yapmadan ayrıldı.

Oyunu kullanmak için sandık başına giden Ezher Şeyhi Ahmed et-Tıyb da oy vermenin vatani bir görev olduğunu belirterek Mısır halkını oylarını kullanmaya çağırdı.

-Giza'da seçim bürosunda gerginlik-

Bu arada, Giza şehrindeki bir seçim bürosunda Mursi ve şefik taraftarları arasında gerginlik yaşandı. Giza, Büyük Kahire Bölgesine dahil, Mısır'ın Kahire ve İskenderiye'den sonraki üçüncü büyük şehri. Nil'in batı yakası boyunca uzanan şehir ünlü Mısır piramitlerini de barındırıyor.

Mursi ve Şefik taraftarları arasında yaşanan arbede nedeniyle seçim bürosundaki oy verme işlemine 30 dakika ara verildiği öğrenildi.

Muhabir: Mehmet Kemal Firik - Mehmet Emin Üzümcü

Yayıncı: Sebahattin Metin/ İbrahim Uyar - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement