Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Geçici Cumhurbaşkanı Mansur: "Sisi, siyasi atmosferi kullanarak gerçekleri gizlemek ve yeni bir dünya yaratmak isteyen çıkarcı cemaatlere karşı dikkatli olmalıdır"

04.06.2014 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, geçici cumhurbaşkanı Adli Mansur, cumhurbaşkanı seçilen eski savunma bakanı Abdulfettah es-Sisi'ye "çıkarcı cemaatlere" karşı uyarılarda bulundu.

Mansur, devlet televizyonunda yayımlanan veda konuşmasında, "Mısır'ı, görevi devraldığım döneme nazaran çok daha iyi bir dönemde halkın kendisine sorumluluğu emanet ettiği cumhurbaşkanına teslim ediyorum. Zira ülke, uluslararası camiada layık konumunu geri kazanmaya başlamış, anayasası ve seçilmiş bir cumhurbaşkanı olmuştur. Milletvekili seçimleri de en kısa sürede yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Pazar günü yemin ederek göreve başlaması beklenen Sisi'ye "iç sorunlar ile bölgesel karışıklıklarla mücadelede ve uluslararası camiada kendisine destek olacak" yardımcıların seçimini iyi yapması konusunda tavsiyede bulunan Mansur, "Sisi, siyasi atmosferi kullanarak gerçekleri gizlemek ve yeni bir dünya yaratmak isteyen çıkarcı cemaatlere karşı dikkatli olmalıdır" diye konuştu.

Mansur, cumhurbaşkanlığı görevini devralmasının ardından ülkeyi yönetmediğini sadece halkın isteği doğrultusunda idare ettiğini belirterek, Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Ürdün ve Filistin'in ülkesine verdiği destekten övgüyle söz etti.

Mısır Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçimini 23 milyon 780 bin 104 oyla eski savunma bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin kazandığını, Sisi'nin oyların yüzde 96,91'ini aldığını açıklamıştı.

Anayasa Mahkemesi sözcüsü Mahir Sami, Sisi'nin pazar günü Anayasa Mahkemesi genel kurulunda yemin edeceğini duyurmuştu. - Mısır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement