Mısır'daki İdam Kararlarına Tepki - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki İdam Kararlarına Tepki

Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşları Mısır hükümetinin İhvan üyelerine idam kararı vermesini protesto etti.

19.10.2018 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşları Mısır hükümetinin İhvan üyelerine idam kararı vermesini protesto etti.

İHH Şanlıurfa Temsilciliği üyelerinin öncülüğünde Balıklıgöl yerleşkesinde cuma namazının ardından bir araya gelen STK üyeleri, görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğraflarının yanı sıra üzerinde "Darbeci Firavunlar Döktükleri Kanda Boğulacaktır" yazılı dövizler açarak Mısır ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

Ruha-Der Başkanı İbrahim Tanrıverdi, grup adına yaptığı açıklamada rejim tarafında yakınları öldürülen ev ve işyerleri yakılan 75 Müslüman kardeşe rejim tarafından idam cezası verildiğini söyledi.

İdam kararların basına yansıtılmadan sesiz sedasız alındığını belirten Tanrıverdi, yeni idam kararların alınması ve infazların başlaması tam anlamıyla hukuki bir cinayet olduğunu ifade etti.

Yaşanan bu gelişmelere sesiz kalınması halinde büyük facialar yaşanacağına dikkati çeken Tanrıverdi, şöyle konuştu:

"Bugün tarafsız olma günü değildir. Bugün kabuğa çekilme günü değildir. Bugün ya Sisi'nin ya da Mürsi'nin safında olma günüdür. Bugün Allah'ın dinini yok etmek isteyenlerin ya da Allah dinini yaşatmaya çalışanların safından yer alma günüdür. Başta Mısır'daki firavun düzeni olmak üzere İslam Ümmeti ve alimlerine karşı girişilen bu alçakça saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz."

Yapılan açıklamanın ardından bir süre tekbir getiren grup, olaysız biçimde dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki İdam Kararlarına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement