Mısır-Güney Sudan İlişkileri - Son Dakika
Güncel

Mısır-Güney Sudan İlişkileri

Mısır geçici Cumhurbaşkanı Mansur, Güney Sudanlı bakanlar Kuol ile Maputo'yu kabul etti.

23.03.2014 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un Güney Sudan Savunma Bakanı Kuol Manyang ile Milli Güvenlik Bakanı Maputo Mamur'u kabul ettiği bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Güney Sudan Savunma Bakanı Kuol Manyang ile Milli Güvenlik Bakanı Maputo Mamur ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Adli Mansur, ülkesinin Güney Sudan'da faaliyet gösteren Afrika Birliği barış gücüne (AMISOM) katılmaya hazır olduğunu ifade etti" denildi.

Açıklamada, Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit'in Mansur'a selam gönderdiği kaydedilerek şunlar belirtildi:

"Salva Kiir, yol haritasının geri kalan sürecinde Mısır'a başarı temennisinde bulunduğu mesajını iletti. Savunma Bakanı Manyang da Güney Sudan'ın Mısır'a, geçiş sürecinde ve Afrika Birliği'nde askıya alınan üyeliğinin aktifleştirilmesi konusunda destek vereceğini ifade etti. Manyang, Mısır'ın, ülkesine eğitim, sağlık ve tarım alanında yaptığı hizmetleri takdirle karşıladığını kaydetti."

Açıklamada ayrıca Mansur'un Güney Sudan'da istikrarın sağlanması için Mısır'ın elinden gelen desteği vereceğini vurguladığı bildirildi.

Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit'in, görevden aldığı yardımcısı Riek Machar'ı 16 Aralık'ta başarısız darbe girişiminde bulunmakla suçlamasının ardından çok sayıda siyasi ve üst düzey askeri yetkili gözaltına alınmış, hükümet güçleriyle Machar'a bağlı gruplar arasında birçok bölgede çatışmalar yaşanmıştı. Çatışmalarda yüzlerce kişi hayatını kaybederken binlerce kişi de göç etmek zorunda kalmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır-Güney Sudan İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement